HDZ Čakovca: Gradska vlast ne vidi probleme gradskog prometa

Nadvožnjak kod Vukovarske “sama jama”

U HDZ-u grada Čakovca ističu kako je dolazak ministra Siniše Hajdaša Dončića u Čakovec dokaz za ponovni neuspjeh aktualne gradske, ali i županijske vlasti. Nisu u stanju prepoznati i predstaviti ministru rješenja za goruće prometne probleme grada, iako, kako kaže zamjenik gradonačelnika, već imaju gotove projekte, stoji u njihovom priopćenju za medije koje potpisuje predsjednica Povjerenstva Gradskog odbora HDZ-a Čakovca Ivančica Somođi.

Kao na primjer projekte za sanaciju nadvožnjaka kod Vukovarske ulice.

Koliko je gradonačelnik Čakovca svjestan važnosti odabira važnih prometnih projekata pokazuje i susret s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem. U vrijeme kada svaki tjedan ministar jedan hodočasti u našu županiju i sa punom vrećom obećanja, svaki sposoban političar lobirao bi za goruće prometne probleme svog grada.

Dok nam se nadvožnjak kod Vukovarske ulice raspada od starosti i trošnosti, dok se na njemu otvaraju rupe i otpadaju dijelovi betona, gradonačelniku je važniji je rotor tek deset godina stare zaobilaznice.

A da podsjetimo građane: prijedlog za sufinanciranje južne zaobilaznice grada Čakovca iz 2003. godine predvidio je troškove gradu od 7mil kn za 2,712km zaobilaznice. I sad mijenjamo semafore za rotor.

Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacijske mreže u Ulici dr. Ante Starčevića u Čakovcu ovog ljeta, nadvožnjak je bio dodatno opterećen, a i dolazi zima kad će se oborinama i solju dalje nastaviti oštećivanje već derutnog nadvožnjaka.

Nadvožnjak je direktna veza između južne i sjeverne zaobilaznice grada poveznica između državnih cesta D3 i D209, jedna od najopterećenijih prometnica u gradu.

Inspekcijskim pregledom nadvožnjaka utvrđeno je da je nadvožnjak u katastrofalnom stanju i da je nužna hitna sanacija. Izrađen je Elaborat sanacije nadvožnjaka, a najpovoljnija ponuda sanacije iznosila je 10.500.000 kuna bez PDV- a. O ovoj temi raspravljalo se na Gradskom vijeću još u ožujku 2014. godine.

Ono što je možda u svemu najžalosnije je to, što je gradska vlast toga svjesna, o tome raspravlja na Gradskom vijeću, ali, citiramo zamjenika gradonačelnika Maria Medveda “…mi taj novac nemamo, niti pak ih možemo iz nečega izdvojiti i osigurati za tu namjenu.”

Istodobno, kad treba prepoznati prioritete u obnovi prometne infrastrukture i lobirati njihovo financiranje kod ministara koji hodočaste u Međimurje svakog tjedna, gradonačelnik i zamjenik se bave rušenjem semafora, povećavanjem parkirnih mjesta pod naplatom i podjelom priznanja.

Građane Čakovca ne interesira rušenje semafora, već obnova nadvožnjaka, što se može vidjeti i po društvenim mrežama, ističe predsjednica Povjerenstva Gradskog odbora HDZ-a Čakovca Ivančica Somođi u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije