Podolnjak u MOST-u: Nije dovoljno samo pričati kako bi stvari trebale izgledati

Robert Podolnjak, nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Varaždina, ušao je u MOST nezavisnih lista.

Podolnjak je pravni stručnjak zaposlen na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a osim ustavnopravnih kolegija, na fakultetu predaje i o izbornome pravu, komparativnim političkim sustavima te ljudskim pravima.

– Mnogi građani ne znaju da su u protekle četiri godine bili upravljani od koalicije koja je dobila manjinu glasova građana od onih koji su glasovali, svega 40 posto, a dobila je 55 posto parlamentarnih mandata. To je problem i svaka buduća vlada morala bi imati većinu zastupnika, ali i potporu većine građana, jer tako dobiva i potporu za reforme – kazao je Podolnjak te naglasio da ni u SDP-u niti u HDZ-u nisu bili spremni za promjene.

Konferenciji za novinare Mosta nazočili su Drago Prgomet i Ivan Lovrinović, koji su naglasili da su Hrvatskoj potrebne reforme u pravosuđu, ekonomske reforme i moralna obnova, te su najavili da će za 7-8 dana predstaviti svoj gospodarski program.

Pozvali su i druge članove akademske zajednice da im se pridruže.

– Ovdje se govori slobodno, ne vlada partijska atmosfera – dodaju.

– Ne želimo ostati samo za katedrom i pričati studentima kako bi stvari trebale izgledati. Želimo se za to i osobno založiti – poručio je Podolnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije