Općina Vratišinec ide naprijed, što se vidi na svakom koraku

>> Općina Vratišinec ide naprijed, što se vidi na svakom koraku

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, te uručenjem Javnih priznanja zaslužnim pojedincima i društvima, jučer su u Vratišincu završili Dani općine Vratišinec – Križovo 2015.

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u dvorani potpuno obnovljenog Doma kulture “Dr. Vinka Žganca“, okupio se velik broj mještana, učitelja i učenika, članova udruga, društava i klubova, kao i gostiju i uzvanika.

A posebni uzvanici su bili,međimurski župan Matija Posavec, njegova zamjenica Sandra Herman, zamjenik ministra kulture Alen Kajmović, domaći župnik velečasni Pavao Mesarić, načelnik PP Mursko Središće mr.sc. Miljenko Vrbanec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i načelnik Općine Orehovica Josip Bukal.

Sve njih srdačno su pozdravili Antun Bukovec, predsjednik Općinskog vijeća i Zdravko Mlinarić, općinski načelnik.

Mlinarić je u kraćem izvješću o uspjesima i planovima općine naglasio kako svim teškoćama unatoč, općina ide jasnim i dobrim smjerom prema naprijed, što se vidi svakog dana i na svakom koraku u čemu općina ima potporu Međimurske županije i Hrvatske vlade, a uskoro će doći potpore EU fondova.

Župan Matija Posavec, kazao je kako Međimurska županija pomaže i pomagati će Općinu Vratišinec, najavivši konkretnije aktivnosti glede izgradnje športske dvorane, te davši apsolutnu podršku aktualnom općinskom načelniku, za što je zaslužio gromoglasan pljesak do posljednjeg mjesta ispunjene dvorane doma kulture.

Alen Kajmović, je kazao kako je njegovo ministarstvo upravo obnovilo Dom kulture “Dr. Vinka Žganca” u što je utrošeno 400 tisuća kuna. Dodao je kako u Vratišincu, ali i u drugim međimurskim općinama i gradovima slijede nova ulaganja, a u svom mandatu ova je Vlada u Međimurskoj županiji investirala 7,1 milijun kuna.

Pri kraju sjednice uručena su Javna priznanja zaslužnim pojedincima i društvima, te je održan kulturno-umjetnički program i druženje svih sudionika svečanosti.

Općinska Javna priznanja dobili su, OŠ Dr. Vinka Žganca, učiteljica Željka Novak, Katarina Mađarić, Marija Šafarić, Stanislav Novak i DVD Vratišinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije