Ivan Vilibor Sinčić u beličkom polju zasadio 11 tisuća sadnica batata

I dok su premijer Zoran Milanović i ministar zdravlja Siniša Varga u utorak boravili u službenom posjetu Međimurskoj županiji, u onaj radni i to na beličko polje stigao je supredsjednik Živog zida i raniji predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić.

On je zajedno sa svojom Vladimirom i uz pomoć mještana početkom lipnja posadio batat. Došao je kako bi se uvjerio kako ova predivna, zdrava i zahvalna kultura napreduje.

– Uz veliki trud i puno rada predivno napreduje i očekujemo sjajan prinos na hektar ručno košenog zemljišta od preko 11.000 ručno sađenih sadnica, bez ikakvih otrova i štetnih dodataka, napisao je svojem Facebook profilu.

– Umjesto u Karlovcu, batat smo ove godine počeli saditi u Međimurju. Moja Vladi, koja je u prvom redu član predsjedništva Živog zida, a potom moja zaručnica, godinama mi priča o vrijednim ljudima u prelijepom Međimurju. Prvih par dana koja smo proveli prilikom sadnje u njenom rodnom selu, pokazala su mi koliko je u pravu.

Već prvih dana kako smo počeli raditi, na zemlji nas je posjetilo 20-tak Beličanaca i neizmjerno mi je drago što su imali i pitanja i savjete za nas. Kad bi se naši dragi političari udostojili sjesti u aute i obići polja i narod Međimurja u radnim akcijama, nikad se više ne bi usudili reći da je naš narod lijen ili da propada jer ne želi raditi.

Htio bih zahvaliti Međimurcima, posebno vrijednim i dragim Beličancima na otvorenosti i pristupačnosti, na tome što su mene kao Karlovčana, kao stranca, bez ikakave zadrške, bez figa u džepu, prihvatili na svoj teritorij, na svoju zemlju koju godinama obrađuju, sa posve novom kulturom – poručio je tada Ivan Vilibor Sinčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije