FOTO: Općina Sveta Marija slavi svoje dane – održana svečana sjednica

>> FOTO: Općina Sveta Marija slavi svoje dane – održana svečana sjednica

Povodom općinskog blagdana Veljke meše kojim se obilježavaju Dani općine, u utorak 11. kolovoza u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveta Marija.

Predsjednica OV-a Marija Frančić u uvodnom dijelu pozdravila je prisutne goste među kojima su bili župan Matija Posavec, saborski zastupnik Mario Moharić, predstavnici javnih poduzeća i općinskih udruga, načelnici susjednih i prijateljskih lokalnih samouprava i mnogi drugi.

O općinskim aktivnostima, radovima i planovima govorila je općinska načelnica Đurđica Slamek. Između ostalog spomenula je asfaltiranje staze na groblju, zamjenu djela stolarije na općinskoj zgradi i mrtvačnici te dugoočekivano povećanje snaga električne energije u Domu kulture u kojem je saniran poslovni prostor gdje sada posluje željezara.

U Donjem Mihaljevcu promijenjena je kompletna stolarija na zgradi DVD-a i završena je velika investicija od 550.000 kn za projekt izgradnje Sportsko rekreacijskog parka te je prostor nekadašnje “Špoljarove grabe” doveden u toliko željenu namjenu. Investicija od 200.000 kuna, a koja je još u tijeku, je izrada geodetskog elaborata za nerazvrstane ceste, a koji je preduvjet za izradu kanalizacije.

Projekti nerazvrstane ceste do željezničke stanice i prilaz groblju s parkiralištem gotovi su i predani su zahtjevi za izdavanjem građevinske dozvole. U izradi je i projekt rekonstrukcije općinske zgrade i projekt izgradnje tržnice. 300 tisuća kuna za izgradnju tržnice osigurano je u općinskom proračunu, dok će Županija sufinancirati projekt u iznosu do 250.000 kuna na čemu posebno zahvaljuje županu Matiji Posavcu.

Na svečanoj sjednici uručena su općinska priznanja. Općinske plakete su primili: DVD Sveta Marija za 20 godina kontinuiranog provođenja natjecanja sa zaprežnim špricama, Vlado Kovač iz Donjeg Mihaljevca za promaknuće društvenog i političkog života u Općini te Klub liječenih alkoholičara Zdravi život radi kontinuirane 25-godišnje skrbi i unapređivanje kvalitete življenja liječenih alkoholičara.

Općinske zahvalnice uručene su Božidaru Vlahu iz DVD-a D. Mihaljevec i Danici Orehovec iz Društva žena Amalija Kranjec iz Svete Marije, oboje za kontinuirani i aktivni rad, Magdaleni Kvakan za dugogodišnji i uspješni rad u više općinskih udruga te seniorskom sastavu ŠRD-a Klen za postignute rezultate u nekoliko segmenata natjecanja.

Prigodne nagrade su primili učenici koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom (Nikolina Ban, Karla Hlebec, Domagoj Kanižaj, Sara Strbad i Karlo Pongrac). Nagrađeni su učenici i njihovi mentori za postignute dobre rezulate na školskim natjecanjima te obitelji koje imaju najuređenije dvorište i najcvjetniji balkon. Priznanja u toj kategoriji su primili obitelji Komorski i Mustač iz Svete Marije te Zadravec i Kanižaj iz Donjeg Mihaljevca.

Međimurski župan Posavec poručio je da se općina ne mjeri po broju stanovnika i veličini, već po ljudima koji imaju motivaciju, želju i ambiciju mjesto učiniti udobnim za život što je itekako vidljivo u Svetoj Mariji.

Josip Grivec pozdravio je u ime susjednih općina, Općine Legrad i Grada Preloga, dok je župnik vlč. Pavao Markač pozvao sve vjernike da na Veliku Gospu hodočaste u Svetu Mariju. Svoj obol sjednici pjesmom su dali članovi KUD-a Ivan Mustač Kantor i Barbara Zadravec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije