Općina Selnica se više ne zadužuje i vraća dugove

Općinsko vijeće Selnice jednoglasno je na svojoj 14. sjednici usvojilo Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna općine za razdoblje od 1. siječnja do 30 lipnja 2015. godine u iznosu od 1.932.803 kuna, što je 33,04 % planiranih ovogodišnjih poslovanja.

Općinski načelnik Ervin Vičević, vijećnicima je kazao kako je za prvih šest mjeseci ove godine ostvaren višak od 180.000 kuna, što je jasan pokazatelj da općina i aktualna vlast smanjuje naslijeđene dugove. Vičević je napomenuo kako bi pokazatelji bili još bolji, ali se dosta novca neplanirano troši na sanaciju putova na cijelom području općine, poglavito u Plešivici, Selnici i Donjem Koncovčaku.

Vijećnike je Vičević izvijestio kako će općina od Ministarstva regionalnog razvoja dobiti 538.000 kuna, ali da istovremeno na ime povrata poreza odlazi 614.000 kuna što općini čini više troškova nego prihoda.

Općina je za katastarske izmjere dužna 3.200.000 kuna, što namjerava vratiti što prije i za općinu podnošljivo, kako bi se mogle rješavati i tekuće obveze poslovi, u što spada izrada Registra nerazvrstanih cesta i energetski pregled Javne rasvjete, naglasio je načelnik Vičević, dok je predsjednik Vijeća, Radovan Zadravec kazao kako će se nastojati ispoštovati sve što je planirano.

Tijekom izvještajnog razdoblja Općina Selnica nije se zaduživala i nije koristila prekoračenje po poslovnom računu, nije koristila sredstva proračunske zalihe i nije davala jamstva, niti nema jamstva iz ranijih razdoblja. Dugovi se vraćaju koliko se mogu u svakom trenutku, a novih zaduženja nema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije