Sto tisuća kuna za osobne asistente djeci i u vrtićima

Na posljednjoj sjednici županijski vijećnici raspravljali su o prvim izmjenama i dopunama Proračuna Međimurske županije koji se umanjuje za 1 043 235 kuna te iznosi 131 955 449,00 kn. Krajem prošle godine evidentiran je minus 17,7 milijuna kuna koji se sa krajem svibnja ove godine smanjio na 15,8 milijuna kuna.

Jedini amandman na Proračun podnijela je potpredsjednica Skupštine Petra Kovačić u ime kluba vijećnika Hrvatski Laburista tražeći da se u županijski Proračun uvrsti 100 tisuća kuna koliko je potrebno da osobne asistente imaju sva djeca predškolskog uzrasta. Kako je istaknula vijećnica Kovačić, nakon uspješno provedenog projekta osobnih asistenata u nastavi u kojem je Županija uspjela povući preko 3 milijuna kuna za 57 osobnih asistenata koji su se brinuli za 62-oje osnovnoškolske djece predlaže se novi iskorak u pomoći udrugama, roditeljima i samoj djeci kojima je potreban asistent.

Riječ je o tridesetak djece s područja Međimurja kojima će Županija financirati osobne asistente. Iako to nije obaveza ni nadležnost Županije kao jedinice regionalne samouprave, već općina i gradova, župan Matija Posavec je prihvatio prijedlog amandmana te vijećnicu Kovačić pohvalio za inicijativu i prikupljanje svih podataka. Tako će od jeseni djeca predškolskog uzrasta imati osiguranog osobnog asistenta na teret županijskoga Proračuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije