Asfaltirat će se cesta koja u Bukovcu spaja dvije općine

Održan je Zbor mještana naselja Bukovec u Općini Selnica, a kojeg su sazvali Klaudija Bistrović, predsjednica VMO Bukovec i općinski načelnik Ervin Vičević.

Zbog zdravstvenih tegoba zboru nije nazočio načelnik Vičević, već njegova zamjenica Marija Jagarinec Sić, koja je pozdravila i pohvalila ljude što su se u lijepom broju okupili u prostorijama selničke Stare škole, gdje je zbor održan. Donačelnica Jagarinec Sić je kazala kako je razlog sazivanja zbora rješavanje statusa i posjeda prostorija Nogometnog kluba Plavi 1975 Prekopa-Bukovec, koji je svoje aktivnosti zamrznuo iz razloga što se na njihovom igralištu obavljaju radovi na plinovodu.

Međutim, na Zboru građana nije bilo nikoga od čelnika kluba, pak se nije donosio nikakav zaključak, osim da će općina potražiti odgovornu osobu iz kluba te ishoditi slobodnost prostorija kako bi se u njima mogle održavati aktivnosti i skupovi Općine i Mjesnog odbora.

Marija Jagarinec Sić, mještanima je rekla kako je sve dogovoreno sa Županijskom upravom za ceste u svezi asfaltiranja ceste kroz naselje, koja se nadovezuje na već asfaltiranu cestu kod Gornjeg Koncovčaka, gdje se spajaju Općina Selnica i Općina Sveti Martin na Muri. To će se obaviti već ove godine i biti će veliko olakšanje u prometu za mještane i sve brojnije turiste.

Ljudi su prezadovoljni što je Bukovec dobio cjelovitu javnu rasvjetu, te su se raspitivali o zgradi Stare škole, izrazivši žalost što je građevina koju su njihovi roditelji sagradili vlastitim znojem i ondašnjim samodoprinosom, danas ruševina.

Zamjenica načelnika, kazala im je kako je Stara škola sada privatno vlasništvo i da postoje naznake kako će se na mjesto škole izgraditi turističkih objekt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije