VIDEO: Živi zid iz Međimurja branio obitelj Terebuh

Aktivisti Živog zida, među kojima i članovi iz Međimurja u četvrtak su branili jedini dom zagrebačke obitelji Terebuh. Usprkos velikom trudu obitelj je iseljena pomoću interventne policije.

Nismo uspjeli. Nakon dežurstva tijekom cijele noći deložacija je počela u 10 sati, a trajala oko sat i pol do dva. Svi aktivisti su uhićeni i morali su provesti do tri sata zatvoreni u maricama po paklenskoj vrućini. Svi su prekršajno kažnjeni i pušteni tek u večernjim satima, da bi se kasno po noći vraćali kućama, kažu u Živom zidu.

Bračni par Terebuh ostao je bez statusa zaštićenog najmoprimca, a posljedično je došlo i do deložacije jer vlade već 25 godina ne žele priznati pravo na otkup ili kompenzaciju bivšim nositeljima stanarskog prava koji su živjeli u privatnim stanovima. Usprkos neuspjehu, Živi zid nastavlja borbu nametnutoga sustava “divljega kapitalizma”, a osobito protiv deložacija iz doma.

Boriti ćemo se svojim tijelima, rukama i nogama bez sile, samo s ljubavlju i žrtvovanjem dokle nas god bude. Jednoga dana o tome će netko reći svoj sud. Kako god borba završilaporučuju iz Živoga zida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije