Jedinstvena akcija HDZ-a u Međimurju: “Svi na maturalni ples”

Ni ove godine nisu zaboravljeni maturanti čakovečkih srednjih škola čiji roditelji zbog teške socijalne situacije nisu mogli platiti maturalnu večer.

Naime, već petu godinu zaredom Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Međimurske županije u suradnji sa donatorima organizira akciju “Svi na maturalni ples“, čija je inicijatorica saborska zastupnica HDZ-a i predsjednica ZŽKZ MŽ, Sunčana Glavak, kako bi i ta djeca mogla uživati u maturalnoj večeri.

– Ove godine primili smo 47 zahtjeva svih čakovečkih srednjih škola, za što smo zajedno sa sponzorima osigurali 6.755 kuna, a do sada je u ovih pet godina kroz akciju “prošlo” blizu 500-tinjak korisnika, odnosno, maturanata, za što je bilo osigurano 40- tak tisuća kuna, istaknula je Sunčana Glavak. Pojasnila je kako su imena djece anonimna, škole šalju samo broj učenika i cijenu maturalne večere, dok donatori iznose uplaćuju izravno na žiro račun škole.

Obzirom na Odluku Agencije za odgoj i obrazovanje da ove godine neće biti dodjele Oskara znanja za najbolje hrvatske učenike, S. Glavak uputila je oštru kritiku zbog takve odluke, a kako su se brojni poduzetnici i građani uključili i žele pomoći, ispada, kako je rekla, umjesto da država, odnosno, Vlada skrbi o svojim građanima, građani moraju skrbiti o Vladi.

U ime ravnatelja svih čakovečkih srednjih škola zahvalila je ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole, Bosiljka Vinković – Kukolić.

– Drago mi je da postoje ljudi koji su spremni pomoći učenicima i roditeljima da pamte taj, za njih, jedan od najljepših događaja u životu. Predsjednici Zajednice žena KZ MŽ, S. Glavak, uručila je zahvalnicu škole kojom se, kako je rekla, skromno odužuju u ime svih roditelja i učenika, te ravnatelja srednjih škola.

Predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat, istaknuo je kako će predložiti da ova jedinstvena i prepoznatljiva akcija na nacionalnoj razini, zaživi i u ostalim županijama.

Donatori ovogodišnje akcije su: “Đurkin” iz Čakovca, “Sobočan interijeri” Mursko središće, “Međimurjeplet” Čakovec, Josip Lepen iz Podturna i Ljubomir Kolarek iz Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije