Ivan Vilibor Sinčić na tribini Živog zida u Murskom Središću

Županijska organizacija Živi zid Međimurje bila je organizator tribine pod nazivom “Program i ciljevi Živoga zida” koja je održana 28. travnja u prostorima turističkog kompleksa “Cimper” u Murskom Središću. Gost tribine bio je supredsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić.

Na samome otvaranju tribine član predsjedništva županijske organizacije Branimir Bunjac predstavio je kratku računalnu prezentaciju o radu Živoga zida uz prigodan video spot. Nakon toga nazočnima se obratio supredsjednik Sinčić koji je govorio o najvažnijim točkama programa Živoga zida. Među ostalim naglasio je da bi prvo trebalo provesti monetarnu reformu i uspostaviti monetarni suverenitet Republike Hrvatske.

To bi značilo preuzimanje kontrole nad Hrvatskom narodnom bankom, ukidanje valutne klauzule i prestanak zaduživanja u inozemstvu. Kuna bi se dovela u realan tečaj, a nakon toga bi se otvarala radna mjesta, ubrzano bi bila pokrenuta proizvodnja, rastao bi izvoz, a opadao uvoz, dok bi BDP snažno rastao. Za građane bi osobito važno bilo slamanje dužničkoga ropstva, ukidanje svih blokada, otpis većine dugova, prestanak lihvarskih ovrha i kamata i prestanak deložacija iz jedine nekretnine.

Uslijedila bi i borba protiv korupcije, revizija privatizacije i povrat ukradenoga novca u zemlju. Osim toga, u vlasništvo države bile bi vraćene mnoge banke, kao i tvrtke od nacionalnoga interesa kao što je INA. Važnu nadogradnju osnovnih ciljeva predstavljali bi preustroj javne uprave, demografska obnova zemlje, besplatna zdravstvena zaštita i ulaganje u znanost i obrazovanje.

Svi ugovori koji su štetni za Republiku Hrvatsku bili bi otkazani, poput onoga u zabrani ribolova, a ujedno bi se učinilo sve da se zaštite prirodni resursi zemlje, kako bi ih ostavili na uživanje i generacijama koje tek dolaze. Sve ove ciljeve Živi zid će biti u mogućnosti postići već ove godine ukoliko mu građani daju povjerenje na parlamentarnim izborima za koje se stranka već mjesecima najozbiljnije priprema uz pomoć vrhunskih ekonomskih stručnjaka.

Nakon uvodnoga obraćanja otvorena je rasprava u kojoj su nazočni komentirali situaciju u državi ili postavljali pitanja supredsjedniku stranke. Bilo je zanimljivo čuti razmišljanja kako pomoći građevinskome sektoru ili zbog čega je danas neminovno da građani politički djeluju.

Izneseni su i neki negativni primjeri “rezanja” troškova u drugim državama gdje recimo policija ili hitna pomoć ne rade vikendom. Osobitu pozornost privuklo je svjedočenje bivšega policajca koji je govorio o slučaju “samoubojstva” policajca Dine Molnara, kao primjeru koji stvara nepovjerenje u institucije.

Na kraju, pozvani su oni koji se žele priključiti Živome zide da to učine putem županijske organizacije. Navedeno je da su u Živi zid dobrodošli svi ljudi dobre volje bez obzira na rasu, nacionalnost, vjeroispovijest ili vrijednosne stavove. Dobrodošli su svi oni koji žele da Hrvatska postane slobodna zemlja i kojima su najbitnija egzinstencijalna pitanja, a ne lažna ideološka prepucavanja, obračuni i omalovažavanja, kao i općenite podjele u društvu.

Dobrodošli su oni koji traže promjenu sustava u kojemu živimo, a posebno života na dug, osiromašenja građana radi bogaćenja nekolicine, korupcije i karijerizma u politici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije