U srijedu svečana sjednica Skupštine Međimurske županije

Međimurke i Međimurci ove godine mogu uživati u punih 11 dana i više od 60 manifestacija, prigodnih svečanosti i događanja pripremljenih za njih u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije, Spomendan na Zrinske i Frankopane odlukom Hrvatskog sabora.

Sadržaja sve do nedjelje, 03. svibnja zaista ne nedostaje, a bez sumnje će vrhunac ovogodišnje proslave biti Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije koja nas očekuje u srijedu, 29. travnja 2015. godine u atriju Starog grada Zrinskih u Čakovcu s početkom u 18:30 sati kojoj će nazočiti najviši državni i vojni dužnosnici.

Tom će se prigodom ujedno uručiti i Povelje Međimurske županije, ali i najviša županijska priznanja, nagrade Zrinski, za sve one koji su u 2014. na dostojan način predstavljali Međimurje. Nakon svečanosti zbog bolesti neće se održati najavljen koncert klape “Luka”, već će sve prisutne zabavljati Vokalna skupina “Stridonne” te Martina Jakšić i Karolina Matjašec.

Netom prije svečane sjednice, od 16:00 sati Zrinska garda priprema predstavljanje zbornika radova sa znanstvenog skupa “350. obljetnica smrti Nikole Zrinskog Čakovečkog i pada Novog Zrina” u zgradi Scheier u Čakovcu, uz najavu idućeg skupa koji će se održati 2016. godine u prigodi 450. obljetnice Sigetske bitke u organizaciji pojedinih institucija iz Hrvatske, Mađarske i Turske.

U isto vrijeme kreće i izložba ručnih radova članica međimurskih udruga u organizaciji Udruge “Zlatne ruke”. Međimursku tradiciju i baštinu možete razgledati na ulazu u čakovečki Stari grad, a istog će se dana otvoriti još jedna izložba, ona Borisa Jeđuda. Naime Matica hrvatska – ogranak Čakovec donosi djela ovog istaknutog slikara, a uz to će i dodijeliti nagrade Matice hrvatske za književni natječaj među školarcima, na temu kajkavskog narječja. Događaj u zgradi Scheier kreće od 12:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije