Društveni dom u Štrigovi u vlasništvu općine

Općina Štrigova kraju privodi prenošenje u svoje vlasništvo, Društvenog doma u Štrigovi, a kako joj je ostao ranijim vlasnicima za otplatiti samo još jedan obrok (od ukupnih oko 100 tisuća eura), općinski načelnik Stanislav Rebernik, vjeruje kako će do kraja ovog mjeseca (travnja) dom biti u potpunom općinskom vlasništvu.

Ovog trenutka na domu se obavlja geodetsko snimanje postojećeg stanja, što je potrebno projektantima za izradu idejnog, a potom i glavnog projekta.

Rebernik vjeruje kako će glavni projekt biti gotov do kraja jeseni, kada se otvaraju nove EU mjere za društvene odnosno kulturne domove, a općina će projekt svog doma kandidirati prema EU fondovima. Koliko će biti financijska vrijednost projekta, za sada se ne govori, obzirom da još nisu ispitane sve situacije oko stanja građevine,obzirom na njezinu starost i stanje zbog neadekvatnog korištenja.

Kako bi dom zadovoljio očekivanja stanovništva i udruga, započele su ankete i upiti udrugama i društvima o njihovoj zainteresiranosti da u sklopu doma imaju svoju prostoriju.

Načelnik Rebernik, kaže, kako su za sada interes iskazali Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae, DVD Štrigova i Lovačko društvo Fazan Štrigova. Postoji i želja da u domu svoje prostorije imaju Općinska uprava i Općinsko vijeće (vijećnica), što će se pokušati dogovoriti na jednoj od sjednica Općinskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije