Država preuzela otplatu kredita Međimurskih voda od 42 milijuna kuna

Danas će se u Ulici Stjepana Radića u Čakovcu (kod podvožnjaka prema Pribislavcu), održati svečanost otvaranja radova na Aglomeraciji Čakovec.

Upravo je i aglomeracija, odnosno dug Međimurskih voda bila jedna od tema nedavno održane konferencije za medije na kojoj su govorili predsjednik ŽO organizacije SDP-a u Međimurju i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i saborska zastupnica te stranke Nadica Jelaš.

– Ono što je Međimurske vode, ali i Županiju dugo mučilo, kazao je tom prigodom Novak, su ugovori iz 2007. godine zaključeni još za vrijeme Sanaderove vlade za kanalizacijske projekte u Međimurju u iznosu od 230.000.000 kuna i gdje je ostao dug od 42 milijuna kuna, odnosno nitko za njega nije preuzeo plaćanje. Od tada, “nepokrivenih” 90 milijuna kuna, otplata je prema sporazumu podijeljena na općine i gradove koji su sudjelovali u potpisivanju ugovora, dok je za jedan dio dogovoreno da plate Međimurske vode, a iznos od 42 milijuna kuna trebalo je podmiriti Ministarstvo poljoprivrede, koje tu obavezu nije ispunilo.

S obzirom na to da su Međimurske vode bile nositelj posla, poduzeće je bilo prisiljeno dug otplaćivati HBOR-u i ostalim bankama, što im je stvaralo dosta velike probleme i prijetila je opasnost povećanja cijene vode kako bi se taj dug nastavio uredno servisirati, ali i spriječilo negativno poslovanje.

S toga su u proteklom vremenu bili uloženi veliki napori da se ispoštuju ugovori, koje je već prije spomenuta Sanaderova vlada potpisala s Međimurskim vodama, a na tomu su najviše radili zastupnici Mario Habek, Mario Moharić i Nadica Jelaš, istaknuo je Novak.

Tako će sada dogovorom, Međimurske vode preuzeti taj kredit, a otplata ide na teret Hrvatskih voda, što zapravo znači da je država preuzela otplatu tih 42 milijuna kuna i rasteretila poslovanje Međimurskih voda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije