Pokrenut postupak: Dragutin Glavina iz Preloga bio u sukobu interesa?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je na svojoj 89. sjednici pokrenulo postupak za utvrđivanje sukoba interesa saborskog zastupnika Dragutina Glavine (HNS) iz Preloga jer je, dok je primao plaću u Hrvatskom saboru, primao i naknadu za obavljanje dužnosti gradonačelnika Preloga.

Kako javlja Index.hr, predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković rekla je kako je Glavina prekršio zakon jer je, dok je istovremeno bio saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga, primao punu plaću u Saboru i volontersku naknadu za obnašanje gradonačelničke dužnosti.

“Glavina je od 2012. do lipnja 2013., kada je nakon lokalnih izbora prestao biti gradonačelnikom Preloga, ukupno primio 81.000 kuna volonterske naknade na koju nije imao pravo”, kazala je Orešković. O čemu se zapravo radi upitali smo Dragutina Glavinu.

– Za vrijeme kada sam obnašao dužnost gradonačelnika početkom 2012. godine Povjerenstvo nije imalo predsjednika/cu. Odluku je donijelo Gradsko vijeće Grada Preloga i u tu svrhu upućeni su pismeni upiti da li u toj odluci postoji sukob interesa. Međutim, iz Povjerenstva nismo dobili nikakav pismeni odgovor, već samo nakon usmenog upita odgovor stručne službe Povjerenstva da problema ne bi smjelo biti, rekao je Glavina kojemu nije jasno zašto se o tome raspravlja danas, a ne kada je za to bilo vrijeme.

– Prelog se u tom razdoblju intenzivno razvijao. I na gospodarskom i na društvenom planu. Bio je primjer je razvoja na razini države. Za to je grad dobio priznanja i pohvale. Sigurno da je to iziskivalo i moj povećani angažman. Osim tih poslova nije bilo manifestacije, skupštine ili obilježavanja kojoj nisam prisustvovao. Za to je trebalo putovati na relaciji Prelog – Zagreb tjedno više puta, ali i druga mjesta svojim automobilom bez naknade, bez povrata cestarine, bez dnevnice i drugih troškova.

Radnim danom i blagdanom. Koliko je trebalo. I nije mi žao! Ova naknada bila je isključivo za namirenje i pokrivanje nastalih troškova. Međutim zakon se treba poštivati. Da smo dobili odgovor na vrijeme do toga ne bi došlo. Ja bi plaću dobivao iz gradskog proračuna, razliku iz Sabora, a troškovi bi normalno bili plaćani – rekao je Glavina za naš portal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije