Vidovčanima treba nova škola, uređenje zone i turistička zajednica

>> Vidovčanima treba nova škola, uređenje zone i turistička zajednica

U utorak se u Donjem Vidovcu sastalo županijsko i općinsko čelništvo. Prvo su u radni posjet stigli zamjenici župana, Sandra Herman i Zoran Vidović.

Posjetili su vrlo aktivni LAG Mura-Drava gdje su ih djelatnice LAG-a, Petra Jakopec i Ivana Hajdinjak, upoznale s djelovanjem i aktivnostima ove organizacije koja je sufinancirana sredstvima EU, a obuhvaća devet jedinica lokalne samouprave i to osam u Međimurskoj županiji, a jednu u Koprivničko-križevačkoj.

Monika Cenko, vrlo aktivna članica više udruga predstavila je donjovidovski KUD koji je minule godine dobio od Međimurske županije nagradu Zrinski, imao više od trideset nastupa na kojima je promovirao međimursku pjesmu, ples i kulturnu baštinu svoga kraja. Stjepan Tišler, predsjednik udruge općina uz Muru (Muramente) u Mađarskoj predstavio je suradnju između njegove udruge i općina u Međimurju, a vrijednost te suradnje prepoznaje čelništvo Međimurske županije te će se u nju i uključiti.

Ravnateljica Osnovne škole Mirjana Ribić upoznala je nazočne s potrebama ove ustanove te potrebom gradnje nove školske zgrade u Donjem Vidovcu. Valja napomenuti da sadašnji školsku zgradu koriste djeca do četvrtog razreda i dječji vrtić te da ista ne zadovoljava prostorne uvjete. Tu zgradu su Donjovidovčani izgradili svojim sredstvima, a bivša Općina Čakovec uključila se samo sufinanciranjem fasade.

Načelnik i zamjenik načelnika (Josip Grivec i Blaž Jakupak) upoznali su čelništvo županije s kandidiranim projektima ove godine te planovima u 2015. Zamolili su za potporu općinskim projektima, a posebno vezano uz rješavanje problematike gospodarske zone s obzirom na interes ozbiljnih poduzetnika gdje je nužno izgraditi energetsku infrastrukturu.

Sastanku se pri kraju pridružio i župan Matija Posavec. Zaključeno je da će Međimurska županija u okviru mogućnosti poduprijeti projekte Donjeg Vidovca. S vlasnikom hotela Golf Vinkom Nestićem razgovaralo se o turističkim potencijalima ovog kraja te nužnosti formiranja turističke zajednice područja.

Vladimir Šarkanj je nakopn radnog sastanka u Zlatarskom domu u ime Vidovskih zlatara počastio nazočne svojim specijalitetom Zlatarskom kiselom juhom kojom su gosti bili oduševljeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije