Najistočnije općine osigurale 1,2 milijuna kuna za kulturu i sport

Četiri najistočnije međimurske općine – Kotoriba, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Sveta Marija za iduću godinu u svojim su proračunima kroz programe javnih potreba u kulturi i sportu osigurale gotovo 1,2 milijuna kuna.

Općina Kotoriba u svom je proračunu za kulturu predvidjela 317 tisuća kuna od čega se najviše odnosi na Knjižnicu i čitaonicu i to 77 tisuća kuna. Za sport je predviđeno 170 tisuća kuna od čega skoro polovica – 80 tisuća ide Nogometnom klubu Graničar. U Općini Sveta Marija 70 tisuća namijenjeno je za potrebe u kulturi (KUD, Udruga Svetomarska čipka i Župa), dok iznos od 160 tisuća kuna ide za sport.

Najviše novaca će dobiti NK Mladost (60 tisuća) i NK Drava (40 tisuća kuna). 300 tisuća kuna za te je potrebe rezervirala Općina Donji Vidovec. Od toga najviše, svakome po 60 tisuća kuna, dobit će KUD-u Donji Vidovec i NK Vidovčan. U 2015. godini financiranje javnih potreba u kulturi i sportu u Općini Donja Dubrava predviđeno je iznosima od 33.500 kuna za kulturu i 105 tisuća kuna za sport.

Treba napomenuti da su prilikom donošenja proračuna svi naglasili kako brojne udruge predstavljaju bogatstvo svakog mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije