U Općini G. Mihaljevec još nema proračuna za 2015. godinu

>> U Općini G. Mihaljevec još nema proračuna za 2015. godinu

Na 15. sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec održanoj u ponedjeljak, 22. prosinca 2014. godine nije izglasan proračun za 2015. godinu.

Od jedanaest članova vijeća sjednici je prisustvovalo deset članova. Za prihvaćanje proračuna glasovalo je pet vijećnika uz četiri suzdržana i jedan protiv.

Prijedlog proračuna za 2015. godinu trebao je biti na dnevnom redu 13. sjednice dana 20. studenog koja nije održana zbog nedostatka kvoruma. Očito mjesec dana nije bilo dovoljno da se osigura “šest ruku u zraku” potrebnih za izglasavanje proračuna.

Rok za izglasavanje proračuna je 31. prosinac. U slučaju da proračun ne bude izglasan, alternativa je privremeno financiranje koje također treba biti izglasano do kraja godine. Privremenim financiranjem kupuje se vrijeme jer se rok za prihvaćanje proračuna produžuje za tri mjeseca. Ukoliko ni u tom roku od proračuna ne bude ništa, slijede prijevremeni lokalni izbori.

Ako do 31. prosinca ne bude doneseno ni privremeno financiranje, ide se na nove izbore koji se trebaju održati u roku od 60 dana.

U svom obraćanju vijećnicima nakon neizglasavanja proračuna načelnik Goran Lovrec kaže: “Moram reći da ovim činom niste naudili načelniku nego kompletnoj Općini, te biračkom tijelu koje vas je izabralo”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije