Općina Štrigova: 71 prijava za odštetu zbog elementarne nepogode

U četvrtak, 18. prosinca 2014. godine održana je 8. sjednica Općinskog vijeća Općine Štrigova. Na sjednici je bilo prisutno 11 vijećnika i 2 predstavnika Savjeta mladih Općine Štrigova, Matej Ščavničar, predsjednik i Miran Vinko, član.

Na aktualnom satu Stanislav Rebernik, načelnik, podnio je izvješće o aktivnostima u općini od prošle sjednice. Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost podnijet je zahtjev za pilot-projekt izravnog sufinanciranja građana za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća. 16. prosinca 2014. godine održana je sudska rasprava vezana za predmet Tijara, a ponovna rasprava zakazana je za 6. veljače 2015.

Predsjednik Povjerenstva za elementarne nepogode, vijećnik Mladen Novak, izvijestio je prisutne o konačnoj procjeni štete od elementarne nepogode, odroni zemlje, koja u ukupnom iznosu iznosi 1.786.611,58 kn. Od toga iznos od 334.611,58 kn odnosi se na zemljišta, vinograde, a iznos od 1.452,000,00 na obiteljske kuće i gospodarske zgrade.

Zaprimljena je 71 prijava. Konačni obračune dostavljen je Županijskom povjerenstvu za elementarne nepogode. Vijećnik Antun Antonije traži da se od strane Županijske uprave za ceste izvrši postavljanje prometnog znaka “opasnost na cesti” u naselju Jalšovec kod kbr. 19 iz razloga što se na tom mjestu često događaju prometne nezgode, gdje vozila završavaju kod bunara na livadi.

Vijećnik Dušan Rebernik predlaže da se u naselju Prekopa postavi javna rasvjeta za koju postoji veliki interes. U odgovoru načelnika, rečeno je da zaista postoji veliki interes za postavljanjem javne rasvjete na području Općine, te će Općina omogućiti postavljanje iste bez troškova kupnje rasvjetnog tijela i montaže, dakle Općina će snositi samo plaćanje javne rasvjete.

No, svakako će se izraditi plan kojim bi se odredio prioritet i stvarna potreba, odnosno korisnost postavljanja baš na željenom mjestu. Na dnevnom redu od predloženih 25 točki, izdvajaju se prve izmjene i dopune Proračuna za 2014. godinu, na iznos od 3.003.500,00 i usvajanje Proračuna za Općinu Štrigova za 2015. godinu sa 10 glasova “ZA”, na iznos od 4.707.000,00 kn.

Usvojena je i odluka o kupnji suvlasničkih dijelova Društvenog doma u Štrigovi, kako bi se Općina Štrigova mogla prijaviti na projekt EU za financiranje obnove društvenih domova, a uvjet za prijavu je stopostotno vlasništvo Općine Štrigova.

Usvojena je izmjena odluke o komunalnoj naknadi u dijelu koji se odnosi na oslobađanje od plaćanje komunalne naknade u slučajevima ako su obveznik ili član njegovog kućanstva zbog zdravstvenog stanja duže vrijeme podvrgnuti bolničkom liječenju, uslijed čega su za obveznika nastali posebno veliki troškovi, ukupno veći od 5000,00 kn, civilnim i vojnim invalidima sa invalidnošću većom od 70% ukoliko u kućanstvu žive sami ili sa osobama koje ne ostvaruju prihode, odnosno osobe sa invalidnošću od 100% bez obzira na broj članova kućanstva i prihode kućanstva, osobama koje žive u kućanstvu koje ostvaruje prihod manji od 1000,00 kn po članu kućanstva i osobama koji su korisnici nekog oblika socijalne pomoći.

Posljednja točka dnevnog reda, jednoglasno usvojena, određuje početak postupka prvih izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Štrigova. Na završetku sjednice, Stanislav Rebernik, načelnik i Ivan Frlin, predsjednik Općinskog vijeća, zahvalili su na dosadašnjoj konstruktivnosti na sjednicama Vijeća i poželjeli sretne nadolazeće praznike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije