Proračun Općine Orehovica za ispunjenje želja svih korisnika

Općinsko vijeće Orehovice na svojoj je 9. sjednici prihvatilo prijedlog proračuna za iduću godinu. Proračun za 2015. planiran je u visini od 7.392.670. Tako su prihodi poslovanja planirani u visini od 7.292.670, a prihodi od prodaje od nefinancijske imovine u visini od 100.000 kuna . Rashodi poslovanja trebali bi biti u visini od 3.051.957 kuna, a rashodi za nabavu ne financijske imovine u visini od 3.857.713,00 kuna.

Općinski načelnik Franjo Bukal kazao je prilikom iznošenja prijedloga proračuna za 2014. godinu da je to skup želja, a proračun za 2015. godinu bit će takav da će nastojati da se sve te želje ostvare. Prije svega, radi se o dovršetku projekta uređenja Društvenog doma Orehovica, dogradnje i rekonstrukcije Društvenog doma u Vulariji te uređenju groblja u Orehovici. Ove godine odgođena je rekonstrukcija rotora u Orehovici, iako su Županijska uprava za ceste Međimurske županije i Međimurske vod d.o.o. osigurali sredstva za svoje udjele u rekonstrukciji. Razlog odgode je bio taj što je Općina Orehovica morala osigurati 1.200.000 kuna za izgradnju sustava oborinske odvodnje za ulicu Nikole Tesle i ulicu A.G.Matoša, jer Hrvatske vode i druga resorna ministarstva više ne osiguravaju sredstva za izgradnju sustava oborinske odvodnje.

Utvrđeno je također da 75% vode na navedenim prometnicama stiže od krovnih voda s privatnih kuća. Isto tako načelnik je istaknuo da je proračun ostvariv samo ako se poštuje vertikala općina – županija – resorna ministarstva, te ako sve stranke u Općinskom vijeću svoj politički utjecaj iskoriste za dobrobit cijele općine. Najavio je plaćanje donacija udrugama do kraja godine, te da će se poduzeti radnje kako bi se udruge motiviralo da same traže sredstva za vlastito financiranje, umjesto da čekaju financiranje iz proračuna. U Vulariji je u tijeku postava vanjske i unutarnje PVC stolarije te postava industrijskih rolo vratiju. Općina još uvijek nije koristila prekoračenje po poslovnom račun. Proračun Općine Orehovica za 2015. godinu i projekcije za 2016. i 2017. godinu prihvaćeni su
jednoglasno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije