Stupići čuvaju nogostupe od parkiranja automobila na njima

>> Stupići čuvaju nogostupe od parkiranja automobila na njima

Na svojoj 71. sjednici Kolegij gradonačelnika Grada Mursko Središće, građankama je iznad 12 godina starosti upućen je poziv za upis u buduću ginekološku ambulantu u Murskom Središću. Upis će se moći od 15. siječnja 2015. moći obaviti u Upravi grada, a potom će se upisi obavljati i na drugim lokacijama. Kolegij je odlučio da će 16. siječnja 2015. gradonačelnik Dražen Srpak, održati sastanak s gospodarstvenicima s područja grada, na kojemu će oni biti upoznati s aktualnostima HZZ-a, agencije REDEA i HGK Međimurske županije.

Gradonačelnik Srpak, javnost i građane obavještava kako će od 27. siječnja 2015. u dvorištu PZ Čakovca u Murskom Središću moći parkirati svoja vozila od 6 do 20 sati.

Sa sjednice je upućena zahvala Hrvatskim cestama na sufinanciranju postavljanja stupića na nogostupe kojima se onemogućuje parkiranje na nogostupima u središtu grada. Rečeno je kako stupići čuvaju nogostupe od parkiranja vozila na njima, te da je time postignut cilj, a to je sigurnost građana – pješaka u središtu grada.

Odlučeno je da grad na tržnici postavi novi prometni znak, kojim se dozvoljava slobodno parkiranje vozila od 15 sati nadalje, te da kupi zemljište u Ulici Matije Gupca, u svrhu uređenja buduće etno kuće.

Isto tako odlučeno je da se pristupi aktivnostima potrebnima za uređenje postolja Spomenika rudaru u središtu grada, te da se ugostiteljima besplatno od 19. prosinca 2014. do 5. siječnja 2015. produži radno vrijeme do 2 sata.

Kolegij zadužuje pročelnika Ureda grada Miljenka Štefanića i referenta za graditeljstvo Antuna Šimunića, da pribave ponude za izradu revizije sveukupne dokumentacije i poslova u svezi gospodarenja otpadom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije