T. Korbelj: Dobiva li Mursko Središće širokopojasni Internet?

Kada će Mursko Središće i da li će uopće dobiti širokopojasni internet, pitao je Tomislav Korbelj (Hrvatski laburisti) gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća, javlja Muralist.

– Čuli smo za projekt HT-a za uvođenje širokopojasnog Interneta u svaku kuću na našem području. Molim vas da nam objasnite o čemu se tu radi? – upitao je.

– Nije to projekt HT-a, oni su samo jedna od kuća koja se sa time bavi i koja je pokušala sa lokalnom samoupravom to isplanirati, započeo je svoj odgovor Srpak. – To se mislilo napraviti preko fondova, a oni to ne mogu. Na Županiji je bila prezentacija, a kod mene je bio gospodin iz HT-a i detaljno me o svemu upoznao.

Internet koji do sada koristimo je obična cesta, a ovaj bi bio autoput sa više od 100 mb/sek. U ovoj fazi ne bi bilo nekih posebnih troškova za nas. Predloženo je da u projekt uđu sve općine zapadno od ceste prema Čakovcu (M. Središće, Selnica, Sv. Martin, Sv. Juraj na bregu, Nedelišće i druge), a tu optičku mrežu mogli bi koristiti svi operateri u Hrvatskoj pod istim uvjetima što traži i EU. Mislim da je to gotova stvar i ugovor da se napravi studija ću potpisati, a dalje ćemo vidjeti – odgovorio je Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije