Župan Posavec o mogućoj krizi u županiji: Ako netko to želi, idemo na izbore!

Dosadašnji politički “nesporazumi” između međimurskog HNS-a i SDP-a, odnosno vodećih ljudi tih stranaka, međimurskog župana Matije Posavca i predsjednika Skupštine Međimurske županije Mladena Novaka kulminirali su na današnjoj sjednici Skupštine Međimurske županije i doveli možda i do kraja dosadašnju “koalicijsku ljubav”.

Iako se prije par dana činilo da je razlog sada već otvorenog sukoba između župana i predsjednika Skupštine neuspjelo (već po peti put) imenovanje novog ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, razlozi su očito malo dublje i (postavljanje naših i vaših kadrova) negdje drugdje.

Tako je Mladen Novak, a o tomu smo već pisali, kazao da ako je župan toliko želio da se riješi pitanje ravnatelja Hitne, odnosno da to bude dr. Tomislav Novinščak koji je imao županovu podršku i trebao je imati podršku većine Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu, mogao je reagirati kao što je reagirao i u slučaju Ljekarne i li nedavno kada je raspustio Školski odbor u Selnici, samo iz razloga da SDP-ova Roberta Barat ne bi postala nova ravnateljica.

Župan Matija Posavec takve je tvrdnje najodlučnije odbacio uoči početka 10. sjednice županijske Skupštine

– Kada je u pitanju OŠ Selnica ja nisam ni bio upoznat niti informiran da se tamo provodi natječaj za ravnatelja, niti pak me je bilo tko nazvao. Nije me nazvala niti gospođa Barat što bi bilo barem na tragu nekakve kulture i pristojnosti i rekla: Da, ja želim biti ravnateljica škole, postoji li mogućnost da imam vašu podršku ili je nemam. Isto tako niti jedan član Školskog odbora postavljen od osnivača nije nazvao i pitao o stavu županije uoči izbora ravnatelja.

Jedino što se dogodilo uoči izbora bili su stranački. sastanci u školi, prijetnje načelniku Općine da mu se neće podržati proračun i da će uskoro općinski izbori. Isto tako dogodilo se zastrašivanje političkim strankama, premijerom i ne znam više s kime i čime sve ne.

Za koga je to Matija Posavec uvrijeđeni balavac

To je naprosto trebalo presjeći, što sam i učinio promjenom članova Školskog odbora iz redova osnivača, na što kao župan imam prav,kazao je Posavec. Dokaz da sam donio ispravnu odluku je i prijetnja nacionalnim i pisanim i elektronskim medijima kojima će se “sve otkriti”.

Ono što treba spomenuti je i poziv koji sam primio od predsjednika SDP-a u kojem mi je rečeno da je stav kluba vijećnika SDP-a da vratim članove Školskog odbora koji su na toj poziciji bili ranije, sve naravno u duhu naše daljnje dobre suradnje.

Moj odgovor je bio da ni ne razmišljam o tomu, jer ne želim ići protiv svoje odluke na što mi je rečeno da sam uvrijeđeni balavac. Govorim to zato što me svatko može gaziti i pljuvati i raditi što god želi sa mnom, no institucije ove Županije će se poštovati i ovo je stvar principa. Dakle ne želim,niti pak će me tko ugurati u svoje osobne ili stranačke afere, a sustav će se u Međimurskoj županiji morati i nadalje poštivati.

O tomu pak kakav je odnos s koalicijskim partnerom SDP-om, odnosno u kojem će pravcu ići nadalje, župan Posavec je kazao kako do prije nekoliko dana bio korektan, ali da ni on nije vodio računa o tome da se u županiji pokušava voditi paralelna politika. Bolnica, škole, Zavod za hitnu medicinu sve su to izravni udarci županijskoj vlasti kao i izravno nametanje stranačkih i osobnih interesa i to neću dozvoliti, kazao je župan.

Ovakav odnos može naravno donijeti i krizu vlasti što bi moglo rezultirati i prijevremenim izborima o čemu Posavec kaže: – Radim ovaj posao vrlo odgovorno, energično i pošteno ne bojim se izbora i po cijenu izbora sam spreman braniti interes Županije i ne dozvoliti da se paralelna politika vodi mimo legitimno izabrane izvršne vlasti u županiji i ako netko želi ići na izbore, idemo na izbore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije