Demantij Snježane Cerjan na članak o izboru ravnatelja Hitne

“Sukladno članku 40. Zakona o medijima (NN br. 59/04, 84/11, 81/13), zahtijevam da, bez naknade, objavite ispravak objavljene netočne informacije, na istom ili istovrijednom mjestu Vašeg cijenjenog portala, i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ovaj ispravak odnosi” – javila se u redakciju našeg portala Snježana Cerjan, mag.iur.. Njezin demantij prenosimo u cijelosti.

“Ispravak netočne informacije odnosi se na članak objavljen na Vašem portalu dana 09.10.2014. godine pod naslovom “Političke igre oko prijestolja ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu“. Neprovjerreni su i netočni navodi u članku koji se odnose na izjavu Župana Međimurske županije da “se na prijašnje natječaje nije javljao nitko, ili se javljala jedna ili dvije osobe, no bez potrebnih uvjeta”.

Ja sam bila jedna od dvije kandidatkinje na natječaju za izbor i imenovanje ravnatelja, koji je objavljen 25.04.2014. godine, te je na 53. sjednici Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu od 14.05.2014. konstatirano da udovoljavam formalnim uvjetima za izbor i imenovanje ravnatelja, te sam time i pozvana na 54. sjednicu Upravnog vijeća na informativni razgovor, međutim, nisam izabrana za ravnateljicu, navodno iz razloga koji su obrazloženi na 55. sjednici Upravnog vijeća jer Županija smatra da bi se na natječaj trebala javiti “šira lepeza kandidata kako bi se iskristalizirao najbolji kandidat”.

Također da “bi kandidat trebao imati barem nekog rukovodećeg iskustva” iako imam više od 25 godina rukovodećeg iskustva u struci, “te da bi bilo dobro da ima i iskustva s hitnom medicinskom pomoći i tom problematikom”, što nije bio uvjet po natječaju, iako radim u zdravstvu 23 godine, a kao rukovodeći kadar u zdravstvu više od 20 godina, što su bili vrlo prozirni razlozi. Stoga je i usvojen prijedlog Županije i predsjednika Upravnog vijeća da se natječaj ipak poništi, “kako bi se radi kvalitetnog odabira kandidata trebalo pričekati da se na natječaj javi više kandidata”.

Na nastavljenoj 55. sjednici Upravnog vijeća 20.06.2014., predsjednik Upravnog vijeća “navodi da se konzultirao sa Županijom kao osnivačem, i njihovim stavom da bi trebalo više kandidata prijavljenih na natječaj između kojih bi se izvršio definitivni izbor.” Nadalje, gosp. Novinščak nije izabran za v.d.ravnatelja prilikom natječajnog postupka, jer nije niti bio kandidat niti se prijavio na taj natječaj, već je isti bez ikakvih razloga poništen, jer dogovorno sa Županijom nije bilo želje i volje da se izabere kandidat sa svim traženim uvjetima, pa čak i više s obzirom na navedene razloge mog neizbora.

Dapače, dr. Novinščak je, po poništenju natječaja, koji je regularno proveden, i na koji su se javile dvije kandidatkinje, izabran za v.d.ravnatelja na način da je u OŽB Čakovec dao otkaz, i zaposlio se kao v.d. Ravnatelj ZZHM na određeno vrijeme na rok od 6 mjeseci Stoga je nejasno zašto ja nisam bila izabrana za ravnatelja, koja sam imala sve uvjete prema natječaju, što se može provjeriti i u dokumentaciji natječajnog postupka, iako nisam u vrtlogu politikanstva u Međimurskoj županiji, jer dolazim iz Varaždinske županije.

Svi citati iz ovog demantija su izvađeni iz zapisnika sjednica UpravnoG vijeća, što se također može lako provjeriti u arhivi Upravnog vijeća, tim više što o istima postoje i audio zapisi”.

Varaždin, 09.10.2014. Snježana Cerjan, mag.iur.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije