Bura oko čakovečke Bolnice – HDZ i HDS napustili Skupštinu

Nakon aktualnog sata današnje 10. sjednice Skupštine Međimurske županije koji je zapravo trajao skoro dva puna sata, sjednica je nastavljena u “okrnjenom” vijećničkom sastavu.

Naime, nezadovoljni ne uvrštavanjem njihovog prijedloga točke o informacijama o aktualnom stanju u Županijskoj bolnici Čakovec na dnevni red sjednice, veći dio vijećnika koalicije HDZ, HDS i HSP napustio je Veliku vijećnicu u kojoj se održala sjednica Skupštine.

– Posljednjih šest mjeseci sustavno ukazujemo, kazao je tom prigodom Darko Horvat predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, i naravno upozoravamo na probleme vezane uz Županijsku bolnicu Čakovec. Danas smo se ponovo uvjerili da ova županijska izvršna vlast ne zna čije su kreditne obveze, kao ni dugovi koji su projicirani posljednje tri godine.

S obzirom na to da je blokada računa ŽB Čakovec dosta izvjesna možda već idućeg tjedna, (bolnica u Varaždinu već je bila blokirana) nastavlja Horvat, u trenutku kada se to dogodi nisam siguran može li Županijska bolnica pronaći sredstva za podmirenje pristiglih obveza i pritom žiteljima Međimurja pružiti adekvatnu zdravstvenu skrb, jer je već danas na debeloj rezervi svojih resursa.

Vijećnici koalicije HDZ-a i HDS-a koji su napustili sjednicu Skupštine, kažu da su ovim potezom htjeli poručiti kako ne žele na Skupštini raspravljati o stvarima koje su unaprijed donesene i o kojima su prije vijećnika već obaviješteni novinari i međimurska javnost i prije nego ih je kroz debatu Skupština usvojila.

Napuštanje sjednice njihovo je demokratsko pravo, poručio je Mladen Novak predsjednik Skupštine Međimurske županije

Kada je u pitanju ŽB Čakovec, ona je za SDP i vladajuću koaliciju zasigurno jedna od najvažnijih institucija u županiji i naravno da se o njoj posebno vodi računa i prati situacija u kojoj se ona nalazi, istaknuo je Mladen Novak nakon što je dio vijećnika napustio sjednicu.

To je zasigurno točka koja pobuđuje interes svih nas, ali isto tako nije točka koja se može žurno stavljati na dnevni red. Ako postoji interes javnosti i vijećnika, nastavlja Novak, mi ćemo to već zasljedeću sjednicu napraviti i staviti je na dnevni red sa svim potrebnim materijalima koji će dati odgovore na sva pitanja.

Kada pak je u pitanju mogućnost blokade računa Županijske bolnice Čakovec o kojem govori kolega Horvat iz HDZ-a kazao je predsjednik Skupštine, prije nekoliko dana održana je konferencija za novinare gdje je sanacijski upravitelj Županijske bolnice Čakovec dr. Miroslav Horvat rekao kako do toga neće doći jer je velika većina dugova riješena, dok je potrebno riješiti još jedan manji nesporazum s veledrogerijama oko kamata, što bi također trebalo biti uskoro riješeno.

Župan Posavec: Do sljedećih izbora možemo očekivati još mnogo ovakvih napuštanja sjednica i stvaranja političkih predstava

Međimurski župan Matija Posavec pak je napuštanje sjednice od strane djela oporbenih vijećnika nazvao običnim politikantstvom i nepotrebnom predstavom koja nikoga ne treba i ne smije obeshrabriti u radu. Ovakvih predstava će biti zasigurno još i to samo “da se stvori svijest o sramotama i neradu”, citirao je župan Darka Horvata predsjednika Županijskog odbora međimurskog HDZ-a ili pokušaju stvaranja svijesti da je u županijskim službama potpuni kaos.

Nije bilo potrebe da se u roku od petnaestak minuta idu kopirati materijali ili se sanacijski upravitelj bolnice nepripremljen ide upuštati u debate i davati svoje obrazloženje, a s bolnicom se zapravo ništa dramatično ne događa. Pacijenti svoje usluge dobivaju, stvari funkcioniraju u okviru zadanoga, tako da neće biti nikakvih blokada računa Županijske bolnie niti pak će ona biti u problemu tako da neće moći funkcionirati i da nam sada treba nekakva intervencija , stvaranja drame i kaosa, zaključio je Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije