U Nedelišću obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomenika braniteljima domovine Hrvatske 1991.-1995. i Spomen ploče na zgradi općinske uprave u Nedelišću obilježen je Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

U nazočnosti branitelja i rodbine poginulih u obrani domovine te vijećnika Općinskog vijeća, zajednički vijenac i svijeće u utorak, 7. listopada 2014. položilo je izaslanstvo Općine Nedelišće i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Nedelišće na čelu sa zamjenicima načelnika Željkom Kacunom i Ivankom Novak.

Tajnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Nedelišće Krešimir Gavez podsjetio je kako su odlukom Hrvatskog sabora na sjednici, održanoj u podrumu Inine zgrade 8. 10. 1991., prekinute sve državno-pravne veze s bivšom SFRJ čime su stvoreni uvjeti za neovisnost i samostalnost Republike Hrvatske.

Okupljeni su zatim minutom šutnje odali počast svim poginulim, nestalim i stradalim hrvatskim braniteljima koji su pridonijeli konačnom osamostaljenju domovine Hrvatske. Riječi čestitke povodom Dana neovisnosti svim okupljenima i žiteljima Općine Nedelišće uputio je zamjenik načelnika Željko Kacun.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije