Dan neovisnosti obilježen u Donjem Vidovcu

Vijećnici Općine Donji Vidovec povodom Dana neovisnosti okupili su se pri Spomen obilježju donjovidovskim ratnicima te odali počast svima koji su dali živote za Domovinu. Tom prilikom načelnik općine Donji Vidovec Josip Grivec uputio je čestitku povodom Dana neovisnosti:

“Danas obilježavamo dan kojim je ostvaren vjekovni san nas Hrvata. To je jedan u nizu posebnih, velikih i slavnih datuma naše novije povijesti. Toga je dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasnom odlukom raskinuo sve državnopravne veze s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Tom je prilikom Sabor utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, također ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji. Tog dana prije 23 godine je Međimurje bilo već oslobođeno, neprijateljskih jedinica nije više bilo, a oružje dobiveno predajom prvog vojnog objekta(karaula pri Kotoribi), gdje su donjovidovčani dali veliki doprinos, koristilo se na ratištima širom zemlje.

Dragi i poštovani sugrađani! Dan neovisnosti je temelj naše domovine, to je dan ponosa, ali i dan na koji se prisjećamo svih onih koji su dali život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Čestitam svima Dan neovisnosti!”, poručio je Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije