FOTO: Članovi i simpatizeri HSS-a hodočastili u Mariju Bistricu

U nedjelju, 21. rujna 2014. godine održano je tradicionalno hodočašće HSS-a u svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Devetu godinu za redom HSS-ovci iz cijele Hrvatske predvođeni vodstvom stranke hodočaste u najpopularnije i najposjećenije hrvatsko nacionalno svetište.

U ovom Marijinu svetištu štuje se čudotvorni kip Majke Božje s Djetetom u naručju, najveća svetinja našega hrvatskog naroda. Hodoćašću se priključilo oko tristotinjak članova i simpatizera Županijske organizacije HSS-a Međimurske županije koje je predvodio predsjednik Zoran Vidović.

Hodočašću je uz predsjednika Branka Hrga, prisustvovalo stranačko vodstvo, članovi i simpatizeri HSS-a, a misnom slavlju prethodila je svečana hodočasnička povorka, a Svetu misu predvodio je mons. Zlatko Koren, rektor Svetišta.

Nakon Svete mise okupljeni hodočasnici su se pod zastavama HSS-a iz svih krajeva Hrvatske u molitvi uputili na križni put Kalvarijom. Kako je započelo prikupljanje potpisa za referendum građanske inicijative ‘U ime obitelji’kojim bi se trebao mijenjati izborni zakon, HSS-ovci su se uključili davanjem potpore ovoj inicijativi.

Potpisi se prikupljaju pod geslom “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”, koji će se prikupljati do 5. listopada u 750 gradova i mjesta, na 2000 lokacija u cijeloj Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije