U Šenkovcu prihvaćen 1. rebalans proračuna potreban zbog nabave školskih knjiga

>> U Šenkovcu prihvaćen 1. rebalans proračuna potreban zbog nabave školskih knjiga

Općinsko vijeće Općine Šenkovec održalo je svoju 12. sjednicu na kojoj se kao točka dnevnog reda našao i 1. rebalans općinskog proračuna. Proračun Općine Šenkovec za 2014. godinu planiran je u iznosu 8.344.600,00 kuna, dok će po 1. izmjeni i dopuni Plana Proračuna za 2014. godinu ukupni prihodi i izdaci biti u iznosu od 9.344.600,00 kuna.

Naime, prema riječima općinskog načelnika Saše Horvata, rebalans je u ovom trenutku potreban radi kupnje školskih udžbenika . Riječ je o odluci Općinskog vijeća s prethodne, 11. sjednice Vijeće kada su vijećnici prihvatili prijedlog Odluke za kupnju školskih udžbenika u koju nisu uključene radne bilježnice i ostali radni materijal i to učenicima od prvog do osmog razreda Osnovne škole Petar Zrinski u Šenkovcu, čiji roditelji imaju prebivalište na području općine Šenkovec.

Tako će se rebalansom dio predviđenih sredstva za one projekte koji se ove godine neće realizirati, prebaciti na stavku proračuna za knjige (koja je proračunom i inače predviđena), kako Općina ne bi bila u financijskom prekršaju.


Roditelji povrat financija za knjige mogu ostvariti do kraja rujna

Kada pak je riječ o povratu financija za roditelje učenika koji pohađaju osnovnu školu Petar Zrinski Šenkovec, oni mogu zatražiti povrat novaca za kupnju školskih udžbenika sve do 30.9.2014. u sljedećim terminima, utorkom od 14-18 i četvrtkom od 8-12 sati.

Od “papirologije” koju je potrebno donijeti tu su original računa na kojem je vidljiv popis kupljenih udžbenika (običan račun, nije potrebno da su na računu odvojeni samo udžbenici), kopija osobne jednog od roditelja (čitljiva kopija) i IBAN tekućeg računa (čitljiva kopija kartice ili potvrda iz banke) . Također, kod predaje navedenih podataka, roditelji će potpisati izjavu kojom se obvezuju da će knjige vratiti u školu neoštećene i očuvane po završetku školske godine.

Otvorena pješačko biciklistička staza prema Slemenicama, traju radovi na obnovi ulice Josipa Bedekovića

Od projekata koji pak su nedavno realizirani Horvat je istaknuo pješačko biciklističku stazu prema Slemenicama. Radi se o 3,7 kilometara dugoj dionici vrijednoj 3,8 milijuna kuna za koju su 55 posto novca osigurale Hrvatske ceste, 33 posto Grad Čakovec, a 12 posto Općina Šenkovec.

Jedini veliki projekt čija je realizacija u tijeku u Šenkovcu je 1. faza rekonstrukcije ulice Josipa Bedekovića, gdje je izvođač radova započeo s izgradnjom nogostupa prema zgradi Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije