Članice i simpatizerke međimurskog HSS-a hodočastile u Molve

Organizacija žena HSS-a ”Hrvatsko srce” organizirala je 8. tradicionalno hodočašće u svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije koje je održano u nedjelju, 6. srpnja 2014. godine u Molvama.

Ovogodišnje hodočašće žena HSS-a, kao i svake godine, okupilo je mnogo vjernika iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali u procesiji od zavjetne kapelice čudotvorne Majke Božje Molvarske na groblju do  župne crkve, gdje je održana i Sveta misa.

Hodočašćem na nedjelju “srpnicu” obilježava se događaj iz 1901. godine kada je kip čudotvorne Majke Božje Molvarske svečano prenesen u zavjetnu kapelicu iz župne crkve. Za članice i članove HSS-a to je prigoda zajedničke molitve zagovora za obitelji, stranku i domovinu.

Iz Međimurske županije procesiji se priključilo 90-tak članica HSS-a, kao i simpatizerke stranke. Žene iz Općinske organizacije Donji Kraljevec predstavile su ljepote našeg Međimurja u tradicionalnoj nošnji te prinosu darova u crkvi.

Druženju žena nakon Svete mise pridružio se i predsjednik HSS-a Branko Hrg koji korijene vuče iz Međimurja te mu je zbog toga posebno drago uživati u društvu Međimurki uz njihove fine kolače. Putem kući, u mjestu Hlebine, žene su razgledale galeriju umjetnina najpoznatijeg hrvatskog slikara naivne umjetnosti Josipa Generalića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije