Forum žena SDP-a organizirao tribinu o mjerama zapošljavanja

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Međimurske županije organizirao je u ponedjeljak, 30. lipnja 2014. u Čakovcu otvorenu tribinu s temom “Mjere aktivne politike zapošljavanja”.

U organizaciju tribine išlo se temeljem ocjene da javnost nije dovoljno upoznata sa zaista širokom lepezom mjera koje je aktualna Vlada usmjerila na skupine nezaposlenih osoba koje su u najnepovoljnijem položaju na tržištu rada, a to su mlade osobe, osobe s invaliditetom, žene, dugotrajno nezaposleni, starije osobe, te posebne skupine poput pripadnika romske nacionalne manjine (što je osobito interesantno za Međimursku županiju, budući da u njoj živi relativno najveći broj hrvatskih Roma).

Tribini su, pored članica i članova SDP-a, prisustvovali nezaposleni, poduzetnici i predstavnici romske nacionalne manjine. Gošće tribine bile su Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava i Marina Kodba iz čakovečke podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tatjana Dalić prezentirala je recentna kretanja na području zapošljavanja u Hrvatskoj, koja posljednjih mjeseci imaju pozitivan predznak. Ti pozitivni  pomaci nisu rezultat samo pojačanog sezonskog zapošljavanja, već ukazuju i na stvarno smanjivanje nezaposlenosti uslijed strukturnih promjena.

U prezentaciji su detaljno opisane pojedinačne mjere, uvjeti njihovog korištenja i benefiti za poslodavce i korisnike. Marina Kodba dokumentirala je statističkim podacima kolika je “prepoznatljivost” mjera aktivne politike zapošljavanja u Međimurju, odnosno, u kakvom se opsegu pojedine skupine mjera koriste.

U diskusiji koja je uslijedila, prisutni su iznosili svoja iskustva (i pozitivna i negativna) vezano za korištenje mjera. Poduzetnici početnici, te potencijalni korisnici potpora,  dobili su odgovore na postavljena pitanja i razriješili neke svoje dileme i nepoznanice.

– Ocjenjujemo da je tribina bila korisna i poticajna, ne samo za prisutne sudionike, već i za prezentatore, koji su dobili povratne informacije o iskustvima s terena – zaključile su članice Foruma žena SDP-a. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije