Sanacija klizišta u Prekopi trebala bi biti gotova do polovice srpnja

U utorak 24. lipnja održana je 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Štrigova na kojoj je bilo prisutno 10 vijećnika. Na aktualnom satu načelnik Stanislav Rebernik izvijestio je prisutne o aktualnostima na području Općine Štrigova.

Istaknuo je da će radovi na sanaciji klizišta, tj. ceste u Prekopi biti završeni do 15. srpnja 2014. godine. Općina Štrigova u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem primila je na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa na godinu dana Dijanu Kolmanić iz Grabrovnika.


Zajednička akcija uništavanja ambrozije

Općina Štrigova osigurala je provođenje mjera sistemske deratizacije i cijena po domaćinstvu iznosila je 30,00 kn sa pdv-om. Uključena su bila 804 domaćinstva. Zajednička akcija uništavanja ambrozije će se održati 5. srpnja 2014. s početkom u 7 sati, a samo trajanje akcije odredit će se prema potrebi, ovisno o očišćenim površinama i vremenskim uvjetima. U slučaju lošeg vremena, akcija se odgađa za tjedan dana. Osim zadanog datuma, općine mogu, prema potrebi, i u druge dane organizirati čišćenje površina. Na području Općine u akciju je uključena udruga KUD “Sveti Jeronim”.

U računovodstvenoj evidenciji utvrđeno je da još postoji dugovanje za izgradnju mrtvačnice i za komunalnu naknadu, te će se tokom srpnja započeti s ovrhama. Vijećnik Dušan Rebernik zatražio je da se mjerodavnim službama pošalje dopis, kojim će se upozoriti na nepreglednost županijske ceste u Herjakovčini, jer je drveće već napravilo tunel i košnja uz cestu nije dovoljna i ne služi svrsi. Treba porezati granje i u visinu.


Mještani ne mogu gledati neke televizijske kanale

Ivan Frlin, predsjednik Vijeća, također traži da se mjerodavnim službama pošalje upit zašto naši mještani, dio naselja Grabrovnik i Železna Gora, ne mogu pratiti televizijske programe HRT3, HRT4, RTL, SRCE TV. Međimurskim vodama treba poslati upit kada planiraju zamijeniti glavni vod Železna Gora – Sveti Urban, obzirom da su na tom dijelu vršeni česti popravci. Antun Antonije predlaže da se ponovi zamolba Ministarstvu zdravlja za postavljanjem defibrilatora u naselju Štrigova.

Od predloženih točki dnevnog reda izdvajamo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju visine naknada na groblju u Štrigovi kojom je određeno da naknada izvođača radova za izgradnju grobnice i spomenika i renoviranje postojeće iznosi 300,00 kn. Dosadašnja Odluka određivala je da vlasnik grobnog mjesta za izgradnju grobnice i spomenika i renoviranje postojeće iznosi 100,00 kn a izvoditelj radova 200,00 kn.

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju naknade za rad članova i predsjednika Općinskog vijeća, načelnika, zamjenika načelnika i službenika upravnih tijela Općine Štrigova, regulira isplatu naknada koje će se vršiti u roku od 10 dana od dana održavanja sjednice Općinskog vijeća Općine Štrigova. Usvojena je Odluka o donošenju II. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Vučkovec.

Na dnevnom redu bila je točka Prijedlog Odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj, kojom  je predviđena naknada  u iznosu od 1,00 kn/m3  isporučene vode po domaćinstvu. Obzirom da je stav vijećnika da za usvajanje postoji opravdanje solidarnosti a s druge strane usvajanjem Odluke mještani dobivaju novi namet, točka je do daljnjega skinuta s dnevnog reda.

Posljednja točka dnevnog reda o prodaju suvlasničkog dijela od 4/14 nekretnine zkul. 1119 čest.br.590/1 dio, jednoglasno je usvojena. Predsjednik Vijeća zamolio je vijećnike da daju svoje prijedloga vezane za dodjelu priznanja povodom “Štrigovskih noći”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije