Kotoriba: Za kupnju školskih udžbenika u proračunu predviđeno 70 tisuća kn

Na 8. sjednici Općinskog vijeća Općine Kotoriba na dnevnom redu našao se prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji se na prihodovnoj strani povećava za 623 tisuće kuna tako da planirani prihodi u ovoj godini iznose nešto više od 7 milijuna kuna.

Snježana Matoš (HDZ) predložila je amandman da se u rebalansu osiguraju sredstva za sufinanciranje novih udžbenika za učenike viših razreda.

– Kao što znate u novoj školskoj godini roditelji će morati svojoj djeci kupiti nove knjige. Cijene su visoke, vremena su teška, pa predlažem da se općina uključi u sufinanciranje školskih udžbenika. To neće biti bačen novac, jer će se udžbenici koristiti naredne četiri godine. Druge općine djeci plaćaju školsku kuhinju ili školu u prirodi, pa bi bilo korektno da se pomogne i našoj djeci, rekla je Matoš.

Prema njezinim izračunima cijena kompletnih knjiga za osmi razred iznosi oko 1.450 kuna, a ako bi općina sufinancirala udžbenike, a roditelji radne bilježnice, trošak za njih bio bi znatno manji, obrazložila je. Vijećnica Izabela Balog (SDP) kaže da nema ništa protiv ali da bi, kao i za ostale odluke, trebalo donijeti kriterije i napraviti analizu.

Nakon rasprave, općinski načelnik Ljubomir Grgec (SDP) je rekao kako se o tome trebalo prije razgovarati, dogovoriti kriterije i vidjeti koliko je djece u pitanju i o kojem se iznosu radi. Ovo su politički prijedlozi koji se nameću bez ikakvih dogovora i argumenata, smatra Gregc.

No, bez obzira na to prihvatio je ovaj amandman i rebalansom je kroz tekuću dotaciju za školu u proračunu predviđeno 70 tisuća kuna. Predsjednik Općinskog vijeća Zoran Radmanić (HDZ) je mišljenja da je važno osigurati novac, a o modelima i kriterijima će se raspravljati naknadno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije