“Potres” u međimurskim Laburistima: Članovi napuštaju stranku!

Laburisti su nakon objave za njih poraznih rezultata izbora za EU parlament zapali u krizu. No, kako doznajemo, čak i prije izbora bilo je potresa u Međimurju, gdje stranka ima jaku bazu.

Ispisnicu je još u travnju zatražio i dobio vijećnik u Gradskom vijeću Čakovca Krunoslav Bedi, koji sad djeluje kao nezavisan, a stranku je napustilo još nekoliko viđenijih članova, poput vijećnika u Općinskom vijeću Male Subotice Mirana Pintarića.

Čelništvu zamjeraju što odluke donosi dvoje do troje ljudi, da ne postoji koordinacija, te da se luta bez jasnog cilja. Rajko Bulat, koji je na izbornoj skupštini ponovno izabran za predsjednika međimurske organizacije, kaže da “u svakoj stranci ima odlazaka i dolazaka”.

– Imamo 750 članova i tih desetak odlazaka ništa ne mijenja. Za neke od tih koji su izašli u pripremi su bili prijave stranačkom Sudu časti zbog kršenja etičkog kodeksa, pa su valjda odlučili preduhitriti isključenje – tvrdi Bulat. Je li laburiste oslabila ostavka Dragutina Lesara?

– To je u prvom redu bila najmoralnija odluka, i da je postojao politički i moralni kodeks za sve, Hrvatska bi bila potpuno drugačija. Tko ga poznaje, zna za principijelnost i dosljednost. Naravno da se laburiste prepoznaje po Lesaru, i da se sve svodi na to da smo sad oslabljeni. No, Lesar i dalje ostaje u laburistima, i dalje će biti aktivan u Saboru, tako da osim funkcije predsjednika zapravo sve ostaje isto – ističe Bulat i dodaje kako su mnogi rekli da je upravo Lesar moralni pobjednik izbora.

– S druge strane, mnogi se čude jer smatraju da zbog izbora za EU nije trebalo donositi takve teške odluke. Ali kad sve zbrojite, to je bilo očekivano – napominje. Nakon izbora v.d. predsjednice Nensi Tireli slijedi konsolidacija redova. Lesar je na Facebooku napisao da ostaje “običan, vjeran član stranke”.

Laburistima se zamjera da su populistička stranka bez jasnog programa. – Mi smo prije svega uvijek bili na strani radnika, jedini u Hrvatskoj. Ali kako je danas najjednostavnije prigovarati svemu, uvijek netko ispada kriv, netko je populist, a netko sa strane bez truda i jasnih ciljeva osvaja glasače. To je vrlo opasno.

U ovom sazivu Sabora svaki je drugi oporbeni prijedlog zakona naš, kao i zastupničko pitanje, te svaka deveta rasprava. Na žalost, ustaljena je praksa da se prijedlozi oporbe odbijaju – kaže Bulat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije