Ministar Lorencin susreo se čelnicima Grada Čakovca

Ministar turizma Darko Lorencin koji danas (utorak) boravi u posjetu Međimurskoj županiji, u sklopu dogovorenih aktivnosti održao je i radni sastanak s gradonačelnikom Čakovca Stjepanom Kovačem i njegovim zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom.

Razgovaralo se o preustroju sustava turističkih zajednica prema Smjernicama za izradu Zakona o turističkim zajednicama, po modelu Destinacijske menadžment organizacije. Razgovor je poslužio i za detaljnije upoznavanje s promjenama koje su predviđene. Ministar Lorencin istaknuo je kako promjenama želi stvoriti dinamičan sustav gdje bi turističke zajednice trebale postati menadžment organizacije  turističkih zajednica.

Namjera je utjecati na podjelu rada između razina i na decentralizaciju novca, gdje bi sa državne razine spuštali na regionalnu više sredstava po osnovi boravišne pristojbe a predviđen je i niz promjena gdje bi sustav imao bolju financijsku podršku za razvoj projekata, pogotovo u kontinentalnom dijelu.

Čelnici grada ministra su upoznali sa brojnim prijavama na javne pozive za kandidiranje programa potpore turističkim zajednicama među kojima su i 3D interaktivna karta manifestacije “Porcijunkulovo”, Ažuriranje interaktivne mobilne aplikacije “Porcijunkulovo”, Legendarni vikend u Čakovcu i Smjena straže Zrinske garde Čakovec, Edukacije za podizanje standarda i kvalitete usluga nositelja turističke ponude u davatelja usluga, Nabava montažne bine tip Dohomont.

Isto tako, četiri su događaja kandidirana za dodjelu potpore iz programa “Potpore događanjima” u 2014. godini: Međimurski fašnik 2014., Dan grada Čakovca 2014., Porcijunkulovo 2014. te Advent  u gradu Zrinskih 2014. Najnoviji projekt “Four Towers” (IPA HU-HR) prijavljen je na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima za turističke projekte za koje koriste sredstva ili će aplicirati na fondove Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije