Predsjedništvo SDP-a izglasalo izbacivanje Slavka Linića iz stranke

Predsjedništvo SDP-a u sriejdu je, na prijedlog šefa stranke i premijera Zorana Milanovića, izglasalo izbacivanje Slavka Linića iz stranke. Od šesnaest članova protiv su bila samo četvorica: šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Linić je pao šutke. Više sudionika sastanka reklo je kako rasprave gotovo da i nije bilo. Milanović je bez posebnog obrazlaganja predložio da se izbriše Linićevo članstvo u SDP-u rekavši da ovaj to zaslužuje. Pritom je nazočnima stavio do znanja da ima većinu za provođenje te odluke.

Slavko Linić jutros se osvrnuo na odluku Predsjedništva SDP-a o njegovu izbacivanju iz stranke te rekao da je očekivao sve.

– Gospodin Milanović je pokazao svoje pravo lice – obračun, dijeljenje stranke, spletkarenje. To sam i očekivao, prema tome, ništa neobično, vidjet ćemo što će biti na Glavnom odboru – rekao je Linić te dodao da u subotu na Glavnom odboru stranke koji mora potvrditi njegovo izbacivanje iz SDP-a neće biti “moji i njihovi”.

– To samo znači da je SDP doveden u ozbiljnu krizu, a držim da je za to odgovoran Zoran Milanović. Nijedan rat nije dobar, nije dobar za SDP – vjeruje Linić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije