Novak i Moharić u Kotoribi naglasili značaj razvoja međimurskog turizma

Predsjednik Županijske skupštine i međimurskog SDP-a Mladen Novak i saborski zastupnik Mario Moharić u nedjelju su posjetili tradicionalnu manifestaciju Dani šibe i ribe u Kotoribi.

Sa svojim domaćinima, načelnikom Općine Kotoriba Ljubomirom Grgecom i njegovom zamjenikom i predsjednikom općinskog SDP-a Robertom Ujlakijem, razgovarali su o velikom potencijalu koji ova priredba ima za ukupni turistički razvoj samog mjesta i općine, a pozitivne ocjene čule su i od samih sudionika priredbe, kao i posjetitelja.

Mladen Novak je istaknuo da Dani šibe i ribe svojom vrhunskom kvalitetom, kako u organizacijskom tako i sadržajnom dijelu, potvrđuju da Međimurci, predstavljajući svoju baštinu i običaje, itekako imaju što pokazati i daleko izvan naših granica. Zbog toga će se zalagati da turizam bude označen kao jedan od prioriteta ukupnog gospodarskog razvoja našeg kraja, te da, sukladno tome, dobije i takvu financijsku podršku.

Mario Moharić smatra da je kontinentalnom turizmu potrebna daleko snažnija podrška i na državnoj razini, a pozicija Kotoribe i visoka razina same priredbe širom otvaraju vrata njenom daljnjem profiliranju i uz pomoć europskih fondova.

Obojica se se složila kako i ova priredba pokazuje da u Kotoribi kvalitetno promišljaju svoj daljnji razvoj, što se uvelike može zahvaliti lokalnom čelništvu, predvođenom SDP-om, čiji dobar rad u ovoj sredini je prepoznat i na nedavnim izborima za Europski parlament. Ovu općinsku organizaciju stranka izdvaja kao jednog od predvodnika na području donjeg Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije