U međimurskom HDZ-u zadovoljni što im raste rejting, a SDP-u pada

– Iako HDZ sa koalicijskim partnerima nije izvojevao pobjedu u Međimurju, izborni rezultati rastu, Hrvatska demokratska zajednica raste u Međimurju, a to je dokazano na ovim posljednjim izborima – udvostručili smo broj glasova! I zato hvala Međimurkama i Međimurcima koji su dali glas našoj koalicijskoj listi – istaknuo je na konferenciji za novinare u Čakovcu, predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat.

Na rezultate izbora za EU parlament osvrnuli su se i njegovi dopredsjednici, Dražen Srpak (gradonačelnik Murskog Središća), zatim Antun Marodi, Ivan Hajdarović, načelnik Dekanovca u petom mandatu, gdje je koalicijska lista predvođena HDZ-om dobila 51,03 posto glasova, te predsjednik čakovečkog HDZ-a, dr.sc. Tomislav Novinšćak.

– U odnosu na prošle “EU izbore”, najveći porast u broju glasova HDZ bilježi u Čakovcu, što me posebno raduje, naglasio je T. Novinšćak. Naime, Čakovec je posljednjih 20-ak godina poznat kao utvrda SDP-a, no, više ne pobjeđuje natpolovičnom većinom kao što je to bilo ranijih godina, obzirom da sve više građana povjerenje daje HDZ-u i koalicijskim partnerima.

A .Marodi osvrnuo se na pobjedu HDZ-a za vijeća mjesnih odbora u općini Donji Kraljevec, naglasivši da je stranka dobila 21 vijećnićko mjesto, dok su sve ostale stranke dobile toliko mjesta. Hajdarović je poručio kako općina Dekanovec očekuje “savršen” rezultat i na skorašnjim izborima za predsjednika, odnosno, predsjednicu Republike Hrvatske!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije