MDS-ova Plaketa Kulturnoj udruzi Seljačka sloga Prelog

Proteklog vikenda Međimurski demokratski savez dodijelio je Plaketu MDS-a za očuvanje međimurske kulturne baštine. Plaketu su su uručili Željko Pavlic, predsjednik MDS-a i Zlatko Bacinger, predsjednik Vijeća MDS-a.

O vrijednosti i značenju plakete govore i imena dosadašnjih dobitnika kao što su Elizabeta Toplek (Teta Liza), Stjepan Taradi – Utek, Franjo Preložnjak i Matija Grabrović, a sada se u taj časni niz upisalo i ime Kulturne udruge “Seljačka sloga” Prelog u čije se ime zahvalio Damir Mužanić, član tamburaške sekcije i odnedavno predsjednik udruge.

Dodjela plaketa za očuvanje međimurske kulturne baštine održana je u Čakovcu kod Doma sindikata. Time ova stranka nastavlja koristiti javne gradske prostore za održavanje dijela svojih aktivnosti. Podsjetimo, nedavno su MDS-ovci kod čakovečke fontane na Franjevačkom trgu predstavili svoje kandidate s liste za predstojeće izbore za EU parlament.

MDS je plaketu za očuvanje međimurske kulturne baštine utemeljio odmah po osnutku 2005. godine i ugradio je u svoj program “Međimursko protuletje” i time je jedina politička stranka koja na ovakav način ističe udruge ili pojedince koji su dali doprinos za očuvanje međimurske kulturne baštine.

– Ove godine plaketu dobiva Kulturna udruga “Seljačka sloga” iz Preloga za dugogodišnji rad, od 1927. godine na očuvanju međimurske baštine u tamburaškoj, folklornoj, dramskoj i pjevačkoj sekciji.

KU “Seljačka sloga” također se istakla organizacijom dviju značajnih kulturnih manifestacija značajnih za međimurski kulturnu život: od 1994. godine organizira “Večer uz tamburicu” i “Priločke folklorne susrete”, a od 2004. godine domaćin je Festivala Kazališnih amatera Međimurja, što je samo dio aktivnosti putem kojih ova udruga djeluje u domeni očuvanja kulturne baštine i time zavrijeđuje biti dobitnikom naše plakete – istaknuo je tom prilikom predsjednik MDS-a Željko Pavlic.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije