Dan grada: U Murskom Središću otkrivena skulptura Kameni cvijet

Šetnica uz rijeku Muru u Murskom Središću bila je u subotu 10. svibnja centar svih prijepodnevnih događanja povodom Dana grada.

Već od ranih jutarnjih sati šetnicom i parkiralištem širili su se raznorazni mirisi od pripremanja graha , bograča i gulaša što su kuhale sve ekipe vijeća mjesnih odbora Grada Mursko Središće, javlja Muralist.

U 10 sati počelo je otkrivanje skulpture Kameni cvijet poznatog međimurskog akademskog kipara Mihaela Štebiha. Na svečanom događaju bili su gradonačelnik Dražen Srpak, njegov zamjenik Zvonko Vrtarić ,predsjednik GV Miljenko Cmrečak, dok je posebna gošća bila saborska zastupnica Sunčana Glavak.

Svi govornici su istaknuli da je ovo veliki trenutak što se tiče središćanske, međimurske, a i hrvatske kulture. Na ovom događaju je bio prisutan i mjesni župnik Tomislav Antekolović koji prati sve događaje u mjestu i rado se na njih odaziva.

Daljnji program se nastavio na parkiralištu gdje su svoj zanimljiv program izveli vrtići “Maslačak”,  “Dječja maštanja” i “Pahuljica”. Njima su se svojim nastupom pridružile Mažoretkinje Grada Mursko Središće. Posebno je uzbudljiv i dobro primljen od strane mještana bio takmičarsko kulinarski dvoboj ekipa VMO, takozvani Masterchef Grada Mursko Središće.

Nakon kušanja pripremljenih jela, žiri je jednoglasno odlučio da je masterchef ekipa za ovu godinu ekipa VMO Štrukovec. Sva pripremljena jela besplatno su podijeljena građanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije