HNS vas poziva na premijeru dokumentarnog filma “Savka”

HNS Međimurske županije poziva vas na predstavljanje dokumentarnog filma “Savka” posvećenog liku i djelu osnivačice i doživotne počasne predsjednice HNS-a Savke Dabčević-Kučar, jedne od najistaknutijih osoba domaće suvremene politike i žene koja je svojim djelovanjem udarila jedan od najsnažnijih pečata u modernu hrvatsku povijest dajući velik doprinos nastanku samostalne i suvremene Hrvatske.

Premijera filma u Međimurskoj županiji održat će se u Domu kulture Prelog u subotu, 10. svibnja 2014. godine u 20 sati. Premijeri će, uz domaćine HNS Prelog, prisustvovati župan Međimurske županije Matija Posavec, istaknuti dužnosnici stranke te članovi i simpatizeri, a prikazivanje je otvoreno za sve građane.

Savka se tijekom cijeloga života svojim radom zalagala za ravnopravnost, čiste račune i veća prava hrvatskih građana. Svojim primjerom pokazivala je kako politika može biti častan posao. Njena je tajna bila u sposobnosti da prepozna ono najbolje što bi Hrvatska kao politička nacija mogla biti. Stoga će im biti velika čast da svojim prisustvom uveličate uspomenu na političarku neizmjerne energije i bogatog života.

“Ja zaista imam duboko uvjerenje da su moje riječi dopirale do, neću reći do sluha, nego i do srca naroda, a to je bilo zbog toga što sam u vremenu koje je bilo za to zrelo izrazila osjećaje koji su se akumulirali u društvu.” (Savka Dabčević-Kučar)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije