Posavec od Grčića za međimurske projekte zatražio podršku Vlade

U utorak je u gospodarskoj zoni Istok – Čakovec održano svečano polaganje kamena temeljca novog proizvodnog objekta u vlasništvu CWS – boco. Nakon svečanosti u Maloj vijećnici Međimurske županije održan je radni sastanak na kojem su prezentirani projekti od osobitog značaja za Međimursku županiju, ali i grad Čakovec.

Na sastanku su uz potpredsjednika Vlade Branka Grčića, župana Matije Posavca i gradonačelnika Stjepana Kovača sudjelovali i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, kao i zamjenici župana Zoran Vidović i Sandra Herman, direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Vesna Haluga.

– Od Vlade RH očekujem da nam da prostor i okvire za kandidiranja naših projekata. Nekima projekti i projektne dokumentacije jesu problem, ali nama da date u ovom trenutku i jednu milijardu kuna potencijala mi bi znali točno u kunu gdje bi i na koji način svaku od tih kuna potrošili. Mi smo spremni, projekte imamo a u cijeloj toj priči suradnja s Vladom nam je izrazito bitna – naglasio je župan Matija Posavec.

– Ovaj model kojeg sam danas ovdje vidio, Centar znanja kao županijski projekt od posebnog značaja te izgradnja poslovnih objekata poput CWS – boco-a je model i budućnost za cijelu Hrvatsku.

S Centrom znanja Međimurje će dizati vrijednost rada svojih zaposlenika, te na taj način povećavati svoju prosječnu plaću koja je niska, a svojom radišnošću će i dalje privlačiti investitore kao i danas – zaključio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije