S Hrvatskim vodama dogovoren završetak lani započetih radova

Danas su u Čakovcu poslovnom sastanku u Međimurskim vodama d.o.o. uz gradonačelnika Stjepana Kovača, među ostalima, prisustvovali i generalni direktor Hrvatskih voda mr.sc. Ivica Plišić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Dr.-Ing. Zijah Mahmutspahić, voditelj Sektora korištenja voda i v.d. voditelja Sektora za podršku pripremi i provedbi EU projekata Stjepan Kamber, te direktor vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu mr.sc. Leonard Sekovanić.

Tema iscrpnih i detaljnih razgovora bio je završetak radova na investicijama započetim u 2013. godini. Na današnjem sastanku raspravljalo se o koracima oko izgradnje sustava odvodnje Zasadbreg čija realizacija uključuje naselja Slemenice i Žiškovec, o natječajima te o EBRD programu koji obuhvaća izgradnju kanalizacije u naseljima dravskog bazena – Kuršancu, Šandorovcu, Novom Selu na Dravi i Totovcu.

Da podsjetimo, sve je to dio projekata sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec čija je ukupna vrijednost 36.937.604 eura (bez PDV-a). U okviru tog projekta, na području Grada Čakovca te općina Nedelišće, Šenkovec, Sveti Juraj na Bregu, Strahoninec i Pribislavec, kao što je već predstavljeno javnosti, nadogradit će se postojeći uređaji za pročišćavanje otpadnih voda na tercijarnu razinu pročišćavanja, te će se izgraditi postrojenje za obradu mulja.

Također, rekonstruirat će se 14,7 kilometara te sanirati 5 kilometara sustava odvodnje, dok će se kanalizacijska mreža proširiti ukupno za 74 kilometra, a izgraditi će se i 32 crpne stanice za odvodnju otpadnih voda do uređaja za pročišćavanje.

Generalni direktor Hrvatskih voda pohvalio je suradnju s Čakovcom koji je i ovim projektom jedan od prvih gradova u Hrvatskoj u kojem se gradi aglomeracija. Po završetku sastanka, delegacija iz Zagreba u pratnji gradonačelnika prošetala je gradom, a potom su svi zajedno uz neformalan razgovor uživali u kavi u samom centru grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije