Međimurski SDP-ovci: “Naši ministri dolaze s rješenjem problema”

Mladen Novak, predsjednik županijske organizacije SDP-a, i Mario Moharić, potpredsjednik i saborski zastupnik, najavili su na konferenciji za novinare dolazak ministra zdravlja Rajka Ostojića za srijedu 23. travnja u službeni posjet Županijskoj bolnici Čakovec, Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

– Svjesni smo političkih podbadanja da međimurski SDP-ovci ne mogu dovesti ministre u Čakovec, ali nismo htjeli prije dovoditi dužnosnike u Čakovec na izlet i slikanje, nego kad postoje konkretni razlozi za posjet, kazao je Mladen Novak, predsjednik međimurskog SDP-a. Rekao je da je posjet ministra Ostojića rezultat šestomjesečnog rada i komunikacije između ministra s jedne strane te saborskog zastupnika Moharića, predsjednika SDP-a Novaka i sanacijskog upravitelja ŽB-a Čakovec dr. Miroslava Horvata s druge strane.

Razgovaralo se o budućem statusu Bolnice, limitima, ali i izvanrednim prihodima iz Ministarstva koje je Bolnica dobila povrh redovnih sredstava, 700 tisuća kuna za dnevnu bolnicu i kemoterapiju, za cijevi za digitalni rentgen za 315.000 kuna, za histološki odjel 250.000 i investicijsko ulaganja 120.000 kuna.

Mario Moharić, potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik, istaknuo je da će dolazak ministra Ostojića potvrditi da se međimurska racionalnost i radišnost svih ovih godina u poslovanju Bolnice isplatila.

– Do sada smo bili žrtve te radišnosti i racionalnosti na način da su se reforme i rezovi do sada provodili linearno, za sve podjednako, pri čemu smo stradavali jer se nije cijenila naša racionalnost. Posjet ministra će upravo to potvrditi da se racionalnost u našoj Bolnici isplatila, najavio je Mario Moharić.

Ministar zdravlja Ostojić, prema najavi SDP-ovca Moharića, dolazi u Županijsku bolnicu Čakovec s potvrdom da će naša Bolnica po Masterplanu dobiti viši status nego je imala do sada i da će dobiti neke djelatnosti koje do sada nije imala. Neće biti ukidanja ni jednog odjela, a Županijska bolnica dobiva i interventnu kardiologiju kojom će pokrivati pet županija.

Cijeli trošak interventne kardiologije kretat će se oko pet milijuna kuna, od čega 1,5 milijuna iz decentraliziranih sredstava za uređenje prostora, a preostalih 3,5 milijuna kuna za opremanje iz sredstava Ministarstva zdravlja. Razgovaralo se i o rješavanju duga Županije za izgradnju bolničkog paviljona.

Dok je Ministarstvo svoj dio duga uredno podmirivalo, zaostali dug Županije dodatno se povećao.  U 2013.-oj i prva tri mjeseca ove godine, županija nije podmirila svoju obvezu od 3,6 milijuna kuna, tako da je dug narastao s kamatama na 8,1 milijuna kuna. – Kao odgovorni partner u županijskoj vlasti pomažemo da se taj dug Županiji riješi i u dogovoru s ministrom financija, kazali su Novak i Moharić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije