Sandra Herman kratka i jasna: “Ja sam i dalje član HNS-a”

– Isključenje članova zbog iskazivanja vlastitog stava je zapravo povreda demokracije i liberalizma. Smatram da bi vodstvo stranke trebalo preispitati svoje odluke jer vode do destabilizacije stranke – rekla je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman (HNS) u srijedu na presici u Varaždinu koja je sazvana povodom izbacivanja Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića iz te stranke

Samom pojavom na konferenciji i ovom izjavom dala je javnu podršku izbačenim članovima. Zanimalo nas je kako će u budućnosti surađivati sa strankom te županom i prvim čovjekom međimurskog HNS-a Matijom Posavec i dakako, da li zbog takvih poteza vrha HNS-a s kojima se ne slaže, napušta stranku. U razgovoru za portal eMedjimurje.hr u svojim odgovorima bila je kako kaže – kratka i jasna.


eMedjimurje.hr:  Dali ste otvorenu podršku izbačenim članovima koji osnivaju novu stranku, kako ćete surađivati s HNS-om kao strankom dalje?

– Otvorena podrška u ovom slučaju znači izricanje vlastitog stava i mišljenja. Ja sam i dalje član HNS-a.


eMedjimurje.hr:  Hoćete li ipak u konačnici ući u novu stranku i pridružiti se Nataliji Martinčević, Zlatku Koračeviću i Darku Hreniću i o čemu to ovisi?

– Stranka se prvo mora osnovati da bi joj se moglo pristupiti.


eMedjimurje.hr: Kako planirate surađivati ubuduće sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem koji je ujedno i predsjednik županijske organizacije HNS-a i smatrate li da bi se mogla dogoditi ista situacija kao i s odnosom u Varaždinu Natalije Martinčević, zamjenice gradonačelnika grada Varaždina i gradonačelnika Gorana Habuša?

– Moja suradnja sa županom Posavcem je izvrsna, a takva će sasvim sigurno i ostati do kraja mandata.

Prema najavama, “novi HNS” bi nakon povratka iz zatvora trebao pokrenuti Radimir Čačić, a u kojem smjeru će razmišljati oni bliski njemu, valja pričekati. Postoji mnogo nagađanja, pa nam ostaje čekati i vidjeti kako će se dalje razvijati političko neslaganje u HNS-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije