Turistička razvojna strategija općina Goričan, D. Dubrava i D. Vidovec

Načelnik općine Goričan Mario Moharić, otvorio je prvi sastanak u sklopu izrade turističke strategije naselja Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec. Ova strategija izrađuje se u okviru IPA programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, u sklopu projekta “MURA REGION EGTC”.

Hrvatski projektni partneri su općine Donja Dubrava i Donji Vidovec, a mađarski partner je Zajednica Mađarskih pograničnih općina Muramenti i Sveučilište Panonia. U okviru svog proračuna projekta općina Goričan izraditi će zajedničku turističku strategiju naselja Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec za što je predviđen iznos od 6.000,00 eura. Općina Goričan je izradu zajedničke turističke strategije za općine Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec povjerila tvrtki Centum percent d.o.o. iz  Zagreba.

Turistička razvojna strategija izrađuje se sa ciljem da bi stanovnici općina imali zajedničku viziju stanja i razvoja turizma za predstojeće financijsko razdoblje 2014-2020.godine. Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju Hrvatskoj stoje na raspolaganju značajna sredstva a da bi se ona iskoristila potrebno je napraviti razvojni dokumenta koji će predstavljati temelj za ostvarivanje značajnije potpore razvojnim projektima u turizmu.

Turistička razvojna strategija temeljiti će se na europskim ciljevima i na ciljevima koje će putem radionica formirati stanovnici, poduzetnici te predstavnici javnog i civilnog sektora spomenutih općina. U okviru izrade turističke strategije u Goričanu je 25.02.2014.godine održana prva informativna  radionica. 

Raspravljalo se o važnosti izrade Strategije za općine kako bi se ciljevi razvoja turizma na području općina Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec uskladili sa ciljevima Republike Hrvatske i Europske unije za buduće sedmogodišnje financijsko razdoblje europske unije. Radionici se odazvalo četrdesetak predstavnika gospodarskog i civilnog sektora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije