Hrvatska vlada izgubila je kompas i u potpunosti je dezorijentirana

Goran Rohaček prvi Međimurac koji je održao govor u Europskom parlamentu u Bruxellesu

Predsjednik Županijskog vijeća Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Međimurske županije Goran Rohaček održao je u Europskom parlamentu u Bruxellesu predavanje na temu života, rada i djela Oca Domovine dr. Ante Starčevića. Predavanje je održano pred pedesetak euro zastupnika, njihovih asistenata i akreditiranih novinara iz gotovo svih zemalja Europske unije. Rohaček je tako postao prvi Međimurac koji je govorio u ovom visokom domu.

Tom prigodom čelnici Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević održali su konferenciju za novinare na kojoj je upravo Goran Rohaček između ostalog kazao kako je iskoristio priliku i pozvao zastupnike Europskog parlamenta koji su sudjelovali u tom znanstvenom panelu da posjete Hrvatsku i Međimurje kako bi iz prve ruke “snimili” gospodarsku i političku situaciju, i možda samim time doprinijeli ispravku ove negativne slike naše zemlje ,pa samim time i Međimurske županije.

Hrvati ni slobodni ni sretni

Govoreći o toj toliko puta u posljednje vrijeme spomenutoj lošoj gospodarskoj i političkoj situaciji u Hrvatskoj čelnik međimurskih pravaša je citirao dr. Ante Starčevića – “Nek’ Hrvatska bila uru duga i uru široka, makar u njoj bilo samo pet Hrvata, neka ih je pet, al’ nek’ su slobodni i sretni…”, mi smo nažalost sveli danas Hrvatsku, nastavlja Rohaček, na uru hoda i mnogi rade na tome da u njoj ostane samo pet Hrvata, ali budite uvjereni da niti tih pet neće biti, ni slobodni ni sretni, već robovi najgoreg anarholiberalističkog sustava koji trenutno imamo u Europi. Sustava kojim se dnevno gubi više od petsto radnih mjesta i svakodnevno se zatiru ljudska prava hrvatskog čovjeka. Vladajuća garnitura nije sposobna povući sredstva iz EU fondova.

Sadašnja županijska vlast bit će upamćena zbog gubitka županije Međimurske?

– Dok u Poljskoj, nastavlja Rohaček, dvanaest tisuća mladih ljudi radi na osmišljavanju projekata za dobivanje novaca iz EU fondova, u Hrvatskoj to nije slučaj, no to nije tako iz razloga što se kod ne može, već vladajuća koalicija to ne zna. Slična je situacija i u Međimurskoj županiji. Još niti jedan jedini euro iz EU fondova nije povučen za županiju, gospodarstvo stagnira, što pak je izravna posljedica toga što nema zaposlenih kvalitetnih kadrova na izradi europskih projekata. Da stvar bude gora, smatra Rohaček, ova županijska vlast biti će upamćena po tome što će najvjerojatnije biti vlast koja je izgubila Međimurje, odnosno status županije, što je naravno za svaku osudu.

Jedini spas za Hrvatsku su prijevremeni izbori, no možda je već i za to prekasno…

Zbog svega navedenog čelnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Međimurske županije Goran Rohaček smatra da ova Hrvatska vlada više nema legitimitet da vodi zemlju,i stoga je potrebno sprovesti izbor za 8. saziv Hrvatskog sabora. Pravaši tako predlažu da se uz izbore za Europski parlament, koji će se održati 25. svibnja ove godine, raspišu i izbori za prijevremene parlamentarne izbora iz dva razloga. Prvo da se uštedi novac, a drugi je taj što ovaj napaćeni narod više nema vremena čekati do isteka njihovog mandata, s obzirom da je zemlja dotaknula dno, i bojim se, zaključio je Rohaček, da za dvije godine više nitko neće moći popraviti ovo stanje, pa tako čak niti oni – pravaši.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije