U Nedelišću prihvaćen proračun, ponovo bez prijedloga i amandmana oporbe

Na svojoj posljednjoj sjednici OV Općine Nedelišće prihvatilo je je rebalans ovogodišnjeg, kao i novi proračun za 2014. godinu.

Ovogodišnji je proračun tako smanjen za 2. 600.000 kuna, jer na natječajima nekoliko ministarstava i fondova neke od prijavljenih investicija nisu prošle, pa ga je bilo potrebno uravnotežiti, što je zapravo uobičajena praksa. Ovim “skidanjem” sredstava Općina Nedelišće završiti će godinu s proračunom od 22. milijuna kuna, čime su u potpunosti zadovoljni istaknuo je načelnik Darko Dania.

Tu spada obnova županijskih cesta, jer su uz to provedene investicije u vrijednosti od također 22 milijuna kuna koje ne idu kroz proračun. To je obnova županijskih cesta, kanalizacije, kao i završetak plinofikacije i dosta drugih stvari, tako da ukupno gledajući taj bi proračun iznosio čak 50 milijuna kuna.

Nezainteresiranost opozicijskih vijećnika

Kada pak je u pitanju proračun za novu 2014. godinu, načelnik nije krio razočarenje nezainteresiranošću opozicijskih vijećnika. Naime, s njihove strane nije tijekom izrade i pripreme proračuna odnosno prilikom nacrta proračuna nije stigao nikakav prijedlog niti pak je na prijedlog proračuna upućen bilo kakav amandman. No, to je s njihove strane zapravo već i jedan standard, jer nikada nema prijedloga, ali uvijek na proračun ima velikih kritika., kazao je Dania.

Od strane predlagača bilo je nekakvih malih korekcija, tako da je proračun dorađen i kao takav proripremljen za usvajanje. Najveći dio proračuna rezerviran za investicije u izgradnji i program energetske učinkovitosti.

Sam iznos proračuna Općine Nedelišće za 2014. godinu iznosi 22,5 milijuna kuna. Ovim proračunom osigurava se se praćenje obveza kapitalnih investicija i izgradnje Turističko sportsko rekreacijskog parka Trate, provođenje programa energetske učinkovitosti kao i održavanje i uređenje Domova kuluture (dosadašnjih društvenih domova) u Macincu i Trnovcu, zatim gradnja novih objekata i uređenje komunalne infrastrukture na cjelokupnom području općine Nedelišće.

Isto tako proračunom bi trebalo biti osigurano održavanje dosadašne razine standarda javnih potreba u području predškolskog odgoja, obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, zaštite i spašavanja te protupožarne zaštite i ipak nešto manja razina nego je to bilo dosada kada su u pitanju javne potrebe kulture, sporta i udruga građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije