Općina Kotoriba: 1,3 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

Općinsko vijeće Općine Kotoriba donijelo je program gradnje objekata i uređaje komunalne infrastrukture na području Općine Kotoriba za iduću godinu. Za asfaltiranje preostalih nerazvrstanih prometnica u Poduzetničkoj zoni Jug u dužini cca 600 metara planirano je 400 tisuća kuna, a potrebna financijska sredstva planiraju se osigurati putem Ministarstva gospodarstva, dok za asfaltiranje Međimurske ulice (fini sloj) Općina u svom proračuna ima planirano 100 tisuća kuna.

U planu je sanaciju Kolodovorske ulice u vrijednosti od 200 tisuća kuna, a sredstva se planiraju u cijelosti putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Nakon izgradnje kanalizacije u ulicama B. J. Jelačića, Zelengaj, V. Nazora i Lj. Gaja u planu je sanacija ulica za što je u proračunu predviđeno 270 tisuća kuna, dok je za izradu projekata za izgradnju pothodnika ispod želejzničke pruge kod nove škole osigurano 50 tisuća kuna.

Iznos od 300 tisuća kuna usmjeren je na rekonstrukciju mrtvačnice na groblju. Potrebna financijska sredstva u iznosu 100 tisuća osigurat će Općina, a 200 tisuća očekuje se od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije