Kovač Kočili: “Grad Čakovec nije osnivač NK Međimurje”

Na petoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovcu u aktualnom satu nezavisni vijećnik Predrag Kočila gradonačelniku Stjepanu Kovaču uputio je dva pitanja.

Upitao ga da li Grad Čakovec, kao što je to učinio Grad Varaždin za svoj nogometni klub, misli poduprijeti NK Međimurje u naporima da uđu u prvu ligu, koji je stav Grada prema nogometu i da li se zna da je NK Međimurje za dvije utakmice platio 7,500 kuna za korištenje rasvjete?, piše Kočila o tome i putem svoje web stranice.

Kočilu je zanimalo i što se misli poduzeti prema Međimurskoj županiji s obzirom da ne plaćaju svoje obveze prema Knjižnici “Nikola Zrinski” i Centru za kulturu Čakovec, što te ustanove dovodi u probleme.

Gradonačelnik Stjepan Kovač odgovorio je da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali Grad Čakovec nije osnivač NK-a Međimurje. Što se tiče Varaždina, razgovarao je sa zamjenikom gradonačelnika Grada Varaždina Vjeranom Radelićem koji mu je rekao da Grad Varaždin ne daje ništa nogometnom klubu. Što se tiče Grada Čakovca naveo je da imaju dva nogometna kluba i nogometnu školu Čakovec, koju Grad Čakovec potiče i financira.

Za razliku od ostalih udruga koje se trude da bi ostvarile svoje rezultate, a ponekad nemaju prostora, rade sa mladima i nositelji su kvalitete. – Naša dva nogometna kluba jedine su udruge koje godinama besplatno koriste prostore stadiona. Postavio je pitanje jesu li u ovoj krizi potrebna dva nogometna kluba od kojih se niti jedan nije javio na natječaj za dobivanje sredstava od Grada Čakovca te niti jedan nije dao izvještaj o tome kako je potrošio sredstva. Svaka je udruga u gradu bitna – odgovorio je Kovač. 

Odgovarajući na drugo pitanje naglasio je da je žalosno što od planiranih 900 tisuća kuna u Grad Čakovec od Međimurske županije nije došla ni jedna kuna pa ima osjećaj da se Međimurska županija ponaša prema Gradu Čakovcu kao da Grad Čakovec nije u Međimurskoj županiji. U tom smislu je naveo dva zbivanja: Porcijunkulovo (sve financira Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca) i Urbanovo (sve financira Županija) te si postavlja pitanje zašto je to tako? Izrazio je nadu da će se suradnja biti bolja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije